Bent Skindhøj

Bent Skindhøj, Medstifter

Det centralafrikanske folk, deres manglende mulighed for information samt uddannelse og følgerne deraf har rørt min kone, Vera, og jeg meget. Vi har oplevet hvor stor forskel uddannelse betyder for det enkelte menneskes forståelse af egen situation og levevilkår og har derfor ønsket om forbedring.

Vi ønsker med foreningen Hjerte for Afrika at kunne fortsætte med at undervise både teoretisk og praktisk. Vi ønsker at give den lokale befolkning håb for fremtiden, for selvagtelse og generelt bedre levevilkår til gavn for sundhed både på legeme og sjæl.

Jeg er uddannet ingeniør og har gennem mange år i Afrika bygget landbrugscenter, klinikker, skoler, kirker, boliger samt trænet lokal personale inden for byggeri og administration. De sidste 3 år i Den Centralafrikanske Republik har jeg været administrator i Den Lutherske Kirke med det primære formål at hjælpe det administrative personale til forståelse af kirkens økonomi, mere autonomi og bevidstgørelse ved bl.a. selvfinansiering af deres aktiviteter.

Jeg er 66 år. Vera og jeg har arbejdet i Afrika i 22 år; 7 år i Nigeria og 15 år i Den Centralafrikanske Republik. Vore 3 børn Mette, Helle og Morten har under en del af deres uddannelse gået på kostskole i Afrika.