Rejsenyt 5, november 2018

Udgivet af Admin2 den

11.11.2018 – Søndag aften

Kære alle

Dagene løber af sted og der sker også mange ting, mest gode!

Vi har måtte erkende at vores internetforbindelse ikke virker. Det er træls men heldigvis har vi et godt forhold til ham der driver cybercafeen i byen og han er meget hjælpsom. Dels giver han os adgang til nettet og nu har han også lånt os et modem. Så nu håber vi at kunne sende lidt nyt til jer.

Vi er blevet meget godt modtaget her i byen, når folk hører om vores projekt og ideer, siger de at det er lige hvad landet har brug for. Flere vil gerne høre om deres børn kan komme og hvornår vi starter. Vi håber at være klar omkring sommerferien. Hvem har lyst til at hjælpe børnehaven til en god start?

Arbejdet går også godt fremad, der er blevet sat mange ting i gang og vi er næsten klar til at modtage containerne. De er blevet forsinket men vi håber de snart kommer. På torsdag kører vi til hovedstaden for at hente vores første volontør Casper Bach Jensen, som kommer i 4 uger og hjælper os.

Vi kører nogle dage inden han kommer, af flere årsager. Vi vil undersøge mulighederne for bedre internet forbindelse, vi skal have lavet et kørekort der gælder her, og sidst men ikke mindst, vi har ingen penge!

Lige siden vi kom hertil Bouar har banken været lukket. Det er den eneste bank her i byen, de har hovedsæde i Bangui. Der siges mange ting om, hvorfor den er lukket, bl.a. at der ingen penge er eller at de har lukket for at drille et stort firma som ikke vil forære banken en generator. Vi tror ikke på noget af det, men at de har et eller problem er helt sikkert. Vi har brugt vores sidste penge, skylder flere steder, bl.a. løn til vores folk. Hver dag har man sagt, at i morgen lukker de op igen. Vi kan nok lige få vores sidste ører til at strække til at købe vand. Det må vi stadig købe os til.

Men det skal ikke vare længe før vi ikke skal det mere. Fredag aften kom brøndfolkene fra Bangui. De lovede at starte lørdag morgen. Da de havde stillet alt deres grej op og var klar til at gå i gang, kaldte de på os og så blev der bedt for at arbejdet måtte gå godt, at grejet ville holde og at folkene kunne få kræfter til arbejdet. Det var meget positivt og dejligt at få lov at være en del af.

Vel, de er lige kørt her til aften! De har boret og fundet vand. De skulle ikke så langt ned, kun knap 30 meter. Det ser meget rent ud men de vil få vandet testet i Bangui på Institut Pasteur. Vi håber det ok og at boringen kan give vand nok til både os på centeret og til befolkningen her omkring. Der kommer en om nogle dage, sætter en pumpe ned og tester om det er ok.

Det har været nogle hektiske dage, med larmende maskiner og mange folk. Børnene kommer for at se på og går i vejen og vi må sende væk igen og igen. Vi er bange for de skal komme til fortræd, da de slet ikke er bange for noget. Det har larmet fra bore rig og kompressor, begge maskiner som de havde med, i disse 3 dage. Der er pløret overalt men det forsvinder hurtig i denne tid. Det regner ikke længere, har ikke fået en dråbe siden vi kom, så alt er tørt og støvet.

Luc, vores gode ven, nogle kan nok huske hans besøg i Kirketerp, har været her med diesel fra Cameroon til os. Man kan købe diesel her i byen, men det er forurenet og ødelægger motoren. Nu kan vi komme rundt i bil. Det har været dejligt vi ikke skulle gå til alle de mange steder vi har været for a hilse på for at introducere os her i byen.

Vores internet forbindelse er ikke god nok til at sende billeder, men vi skal se om vi ikke kan få en masse af sted når vi er i Bangui.

Bent og Vera


1 Kommentar

Hanne · 13/11/2018 kl. 23:42

Åh hvor lyder det dejligt med disse gode nyheder.
Håber I snart ser containerne ankomme. Der bliver jo lidt at pakke ud.
Ved MK går det nu den rette vej, og stemningen er ved at vende til det gode for os (menigheden).
Kærligst Hanne

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.