Preben Nørlund

Preben Nørlund, Formand

Foreningen Hjerte for Afrika (HFA) har et ædelt og oprigtigt formål – at forbedre dagliglivet for børn og voksne i et af de fattigste lande i verden – Den Central Afrikanske Republik. (CAR)

Selvom jeg aldrig har været der og hverken kender stedet eller menneskerne, rører sagen på en eller anden måde noget dybt i mit hjerte. 

Nød, krig, uretfærdighed og en forkert fordeling af verdens goder er jeg nødt til at reagere på; Både som vesterlænding, europæer og som menneske, der er bosiddende i en del af verden, hvor vi har overflod af især materielle ting.

”Du må selv være den forandring, som du ønsker at se i verden” udtalte Mahatma Gandhi. Det lyder umiddelbart ”flot og stort”, men det behøver det ikke at være, for hvis vi er nok, der bidrager bare en smule, så kan vi sammen være med til at gøre en forskel. Og netop at være med til at gøre en forskel er grunden til, at jeg er med i bestyrelsen for HFA. En stærk forening i DK er fundamentet for et stærkt og solidt arbejde ude i CAR. Det vil jeg gerne være med til kontinuerligt at udvikle i foreningen Hjerte for Afrika.

Jeg er uddannet som arkitekt ved arkitektskolen i Århus i 2001 og arbejder i det private erhvervsliv som arkitekt, primært med udviklingsopgaver. Jeg 47 år og bosiddende i Randers. Jeg er derudover gift med Kirsten og har 3 børn i alderen 22, 20 og 18 år.