Hvad er CAR?

Hovedstad: Bangui

Befolkningstal: 4.829.767

BNP: 2995,5 DKK pr. indbygger

Sprog: Fransk (officielt), Sango og en række stammesprog

Religion: Primært kristendom, men også Islam og stammereligioner

Analfabetisme: 62,6% af voksne over 15 år

Antal år i skole: 5 år

Den Centralafrikanske Republik (CAR) er lokaliseret i centrum af Afrika og ligger således i det tropiske bælte. Den nordlige del af landet består primært af uberørt savanne, mens den sydlige del består af tæt tropisk regnskov. Landet er rigt på naturressourcer såsom guld og diamanter, men er grundet uroligheder, dårlig infrastruktur og korruption ét af de fattigste lande i Verden. Som resultat heraf lever 66% af befolkningen (2008) under fattigdomsgrænsen. 

Landet blev koloniseret af Frankrig i 18-tallet og blev i 1960 selvstændiggjort. Landet har siden været plaget af uroligheder, blandt andet statskuppet i marts 2013, hvor der blev begået chokerende voldshandlinger, drab og voldtægt mod civilbefolkningen. Der begås stadigvæk voldshandlinger og seksuelle overgreb mod befolkningen og i 2020 er 684,004 personer på flugt.

Hjerte for Afrika ønsker at bidrage til befolkningens mulighed for udvikling og information. Derfor har vi bygget et Udviklingscenter i Bouar. Læs mere om vores projekt her.

Der er 470 km mellem hovedstaden Bangui og Bouar, hvor Udviklingscenteret ligger. Heraf er ca. 400 km asfalteret. Det er det eneste stykke asfalterede vej i landet.
Klik på den forreste af de 2 markører næsten oven i hinanden for at se Udviklingscenteret på nedenstående kort. Klik på satellit og juster kortstørrelsen med kortets +/- knapper.

[wpgmza id=”1″]