Hvad siger vores volontører om sine ophold?

Volontørerne Magnus og Hjalte sammen med én af de lokale medarbejdere, Samuel.

Magnus og Hjalte var volontører hos Hjerte for Afrika i nogle uger fra november og december 2023. Her hjalp de med diverse praktiske opgaver, bl.a.  forberedelserne til Udviklingscenterets officielle indvielse d. 7. december 2023. F.eks. byggede de en talerstol og hjalp med at sætte overdækning op til de mange gæster. Herudover lavede de en ny rutsjebane til børnehavebørnene, og der var selvfølgelig også tid til at slappe af og spille noget fodbold med de lokale.
De fortæller følgende om opholdet: 

Januar, 2024:

Magnus og jeg (Hjalte) har været volontører hos centeret i Bouar i en måneds tid. En oplevelse vi ikke glemmer. Da vi ankom til Centralafrika blev vi taget imod af Bent, Vera og Mette som hjalp og gennem diverse sprogbarrierer, pengeproblemer osv., sådan at vi kom sikkert frem til centeret i Bouar.

På centeret i Bouar fik vi god mad, og levede under gode forhold. Det var vildt hyggeligt at være på centeret og snakke med de arbejdende folk og børnene i børnehaven 🙂
Vi havde mest at gøre med det håndværksmæssige arbejde nede på centeret, hvilket lærte os en del om fremgangsmetoden i et fattigt land samt gav en god og sjov “sparring” mellem os og de centralafrikanske arbejdere. 

Da vi havde besluttet os for at tage ned til centeret i Bouar, og vi begyndte at læse om landet og dets situation på nettet, blev vi lidt i tvivl, om det nu var den rette beslutning at tage til et “så farligt” land. Men vi har ikke fortrudt det en dag. Vi har følt os trygge og sikre under hele opholdet, og folkene er meget søde og interesserede:) Selv i dag, en måned efter, skriver vi stadig med dem en gang i mellem.

Så hvis du står og er i tvivl, så kan vi anbefale et tur til det Centralafrikanske
Vh Hjalte og Magnus

 

Magnus og Hjalte har også lagt en video på deres Youtube kanal, hvor de viser rundt på Udviklingscenteret og viser billeder fra indvielsen. Videoen kan ses nedenunder: