Vision

Hjerte for Afrika (HfA) er en humanitær organisation baseret på kristen etik og moral. Den har til formål at støtte børn, unge og voksne, uanset religion eller stamme i Den Centralafrikanske Republik (CAR). Formålet er at give adgang til uddannelse og information.

Befolkningen i CAR står over for mange udfordringer. Manglen på politisk stabilitet og næsten konstant uro har i mange år har gjort skole og grundlæggende uddannelse næsten umulig. I landdistrikterne findes næsten ingen uddannede lærere og skolerne er ofte meget primitive. Mange forældre sender ikke deres døtre i skole, og flertallet får kun mulighed for 4-7 års uddannelse.

Vi ønsker at ændre dette gennem vores Udviklingscenter placeret i provinshovedstaden Bouar. Her er internettet til rådighed. Ved at gøre internettet tilgængeligt, bliver generel information og uddannelse sammen med frivillige fagfolk en mulighed. Udviklingscentret vil også med tiden være et sted, hvor der kan erhverves håndværksmæssige færdigheder for at muliggøre “small scale” industri og iværksætteri, der giver visioner for levedygtig virksomhed og udvikling for familier og samfund.

Det er vores vision at uddanne lokalbefolkningen til at videreføre centret og fortsætte vores ideer og vision. I forbindelse med kuppet i marts 2013, endnu en af ​​mange siden uafhængigheden i 1961, blev chokerende voldshandlinger, drab og voldtægt begået mod civilbefolkningen. Børn har været vidne til, at deres forældre blev dræbt, at kvinder og piger blev voldtaget. Mere end 1 million mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem. De havde ikke meget til at begynde med og med huse og marker brændt, er håbet om overlevelse og fremtid meget usikkert.

Set i dette perspektiv er der et stort behov for rehabilitering!
Vi vil tilbyde en oase for børn og kvinder for at bearbejde deres traumer. Terapeutisk tilrettelagt program og volontører vil hjælpe til rehabilitering.
Et engageret personale vil deltage i den daglige ledelse. Flere har allerede givet tilsagn om at komme og støtte med på forskellige måder. Volontører er velkomne, unge og ældre, med eller uden sprogfærdigheder. Et smil kan jo som bekendt, forstås på alle sprog!

Læs mere om at blive volontør her.

Men vores ambitiøse vision kan kun gå i opfyldelse med økonomisk støtte og gavmildhed fra vores venner. Om kan du give lidt eller meget – eller evt. dig selv – vil være af stor betydning og kunne forandre tilværelsen for folk i en ellers håbløs situation.

Læs hvordan du støtter vores projekt her

Første læseklasse foran Udviklingscenteret