Vision

Hjerte for Afrika (HfA) er en humanitær organisation baseret på kristen etik og moral. Den har til formål at støtte børn, unge og voksne, uanset religion eller stamme i Den Centralafrikanske Republik. Formålet er at give adgang til uddannelse og information.

Befolkningen i Den Centralafrikanske Republik står over for mange udfordringer. I forbindelse med kuppet i marts 2013, endnu en af ​​mange siden uafhængigheden i 1961, blev chokerende voldshandlinger, drab og voldtægt begået mod civilbefolkningen. Børn har været vidne til, at deres forældre blev dræbt, at kvinder og piger blev voldtaget. Mere end 1 million mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem. Manglen på politisk stabilitet og næsten konstant uro har i mange år har gjort skole og grundlæggende uddannelse næsten umulig. I landdistrikterne findes næsten ingen uddannede lærere og skolerne er ofte meget primitive. Mange forældre sender ikke deres døtre i skole, og flertallet får kun mulighed for 4-7 års uddannelse som foregår under ringe forhold.

Analfabetisme i Den Centralafrikanske Republik

Kilde: The World Bank, 2020

Vores udviklingscenter i Bouar
Vi ønsker at facilitere uddannelse af lokalbefolkningen gennem vores Udviklingscenter placeret i provinshovedstaden Bouar. Centeret er bygget med hjælp fra lokalbefolkningen og blev officielt indviet d. 7. december 2023. Centeret har allerede afholdt bl.a. en læseklasse for kvinder og undervisning i personlig ledelse for de ansatte. 

Kvinder med certifikat for at have deltaget i læseundervisning

Første læseklasse for kvinder

Kurser i basal sundhed 
Sideløbende med læseundervisning af lokalbefolkningen, er der noget helt grundlæggende, vi også må undervise i – nemlig viden om den basale sundhed. I Bouar er det hverken almindeligt med toiletter, håndvaske med rindende vand eller kloakering. Lokalbefolkningen har ikke haft mulighed for at sikre god håndhygiejne, og derfor er der høj forekomst af sygdomme og død på grund af infektion fra tarmbakterier. Disse sygdomme kan let undgås med tilstrækkelig hygiejne. Men det er ikke nok bare at bygge latriner til befolkningen, de er nødt til også at undervises i sammenhængen mellem smittekilde og sygdom. Derfor vil Hjerte for Afrika i den første fase fokusere på at udbyde kurser i basal sundhed, hvor der undervises i god hygiejne. F.eks. at vaske hænder efter toiletbesøg og inden man spiser.

Kurset vil opbygges i flere moduler, hvor også brugen af køkkenborde og brændebesparende ildsted med skorsten vil introduceres. I Den Centralafrikanske Republik foregår madlavningen nemlig ved bål på jorden, som ofte tændes inde i deres hytter. Hermed forurenes både maden på jorden og luften indendørs, hvilket begge fører til sygdom. Derfor vil Hjerte for Afrika tilbyde at hjælpe kursusdeltagerne med etableringen af latriner, køkkenborde og ildstede med skorsten mod et symbolsk beløb. Når dette grundlæggende fundament er lagt, kan vi begynde at bygge ovenpå med kurser i f.eks. IT og håndværk.

Kurser i IT-brug og adgang til internettet
Udviklingscenteret i Bouar har computere og adgang til internettet, og de ansatte er allerede blevet undervist i IT-brug. Det er vores vision at udvide vores eksisterende bibliotek med computere for at afholde kurser for større grupper fra lokalbefolkningen. Gennem undervisning i brug af en computer og adgang til internet vil vi gøre generel information og uddannelse muligt for lokalbefolkningen og med tiden vil de selv kunne tilegne sig ny viden gennem internettet. Noget, der ikke er en mulighed i dag.    

Undervisning i brug af digitale regneark

Håndværksfærdigheder og iværksætteri
Det er også vores vision, at udviklingscentret med tiden vil være et sted, hvor der kan erhverves håndværksmæssige færdigheder for at muliggøre “small scale” industri og iværksætteri. Centeret er b.la. bygget med et værksted, som med tiden vil danne grundlag for uddannelse i f.eks. fremstilling af møbler. Hermed ønsker vi at inspirere lokalbefolkningen og give dem en vision for levedygtig virksomhed som vil skabe udvikling for familier og samfund. 

Fremtidig drift af centeret
Hjerte for Afrika arbejder ud fra devisen “hjælp til selvhjælp” og det er derfor vores ønske, at lokalbefolkningen på sigt skal overtage den daglige ledelse af centeret. Vi er derfor i gang med at udruste vores ansatte med færdigheder indenfor bl.a. ansvarsfølelse, personlig ledelse og økonomi. Visionen er, at lokalbefolkningen selvstændigt kan drive centeret og videreføre vores visioner med støttende besøg fra Danmark nogle gange om året. 

Vi har brug for din hjælp!
Vi ved, at vi er ambitiøse. Derfor er vi også altid på udkig efter dygtige volontører, som vil hjælpe os med vores vision. Både unge og ældre, med eller uden sprogfærdigheder er velkomne. Et smil kan jo som bekendt forstås på alle sprog!

Læs mere om at blive volontør her.

Men vores ambitiøse vision kan kun gå i opfyldelse med økonomisk støtte og gavmildhed fra vores venner. Om kan du give lidt eller meget – eller evt. dig selv – vil være af stor betydning og kunne forandre tilværelsen for folk i en ellers håbløs situation.

Konto: 9070 2071737112

Mobilepay: 320 668 

Skriv gerne gave i kommentarfeltet