Vores projekt

Et af de store problemer i Den Centralafrikanske Republik er analfabetisme. Der er meget lidt adgang til general information, intet landsdækkende tv og ingen aviser uden for hovedstadens område. De færreste børn i yderområderne har adgang til skole. Videregående uddannelser er for kostbare for de fleste og heller ikke tilgængeligt. Befolkningen har ikke meget indsigt i det land, de er en del af og heller ikke verden uden for deres eget land. Dette ønsker HfA at ændre på  gennem vores Udviklingscenter, hvor der bl.a. udbydes computerfærdigheder og adgang til internet. Flere universiteter lægger deres forelæsninger ud til fri benyttelse. Med den rette hjælp kan det blive til stor forståelse og inspiration.

Ifølge NationMaster var der i 2005 kun 2,97 computere per 1000 indbyggere. Kun få steder finder man internetcafeer, der som regel er dårligt fungerende og dyre for den lokale indbygger.

Udviklingscenteret tilbyder allerede kurser om IT brug. Med tiden vil der også udbydes kurser i sundhed, hygiejne, kost og familieøkonomi samt oplæring i forskellige håndværk for både mænd og kvinder, der kan understøtte bedre livsvilkår og iværksætteri.

 

Derudover tilbydes en halvdags børnehave for børn fra 2-5 år. Disse er de mest udsatte for sygdom og død, men også i den mest lærerige og påvirkelige alder. Fokus på børnehaven er pædagogisk leg og musik og en legeplads til øvelse i motoriske færdigheder. Børnene bliver også tilbudt et måltid mad.

Vi håber også med tiden at kunne tilbyde en ”oase” til børn med traumer. I forbindelse med urolighederne er der blevet begået uhyrlige voldshandlinger, drab og voldtægt mod civilbefolkningen. Mange børn har set deres forældre blive slået ihjel, kvinder og piger blevet voldtaget og mere end 1 million er fordrevet fra deres hjem. Der er et stort behov for rehabilitering! HfA ønsker at tilbyde disse børn en mulighed for at få bearbejdet deres traumer så de får mulighed for at hele og opbygge en mere stabil fremtid.

Gæstelogi

Vores udviklingscenter kræver mange talenter og derfor har vi et gæstelogi, så man som frivillig/volontør kan komme og give en hånd med i dette udviklingsarbejde i kortere eller længere tid. Det kan være meningsfyldt at holde ferie med indhold og være med til at give en oplevelse for livet! For både frivillige og brugere af centerets tilbud.

Vi har tilladelse fra Centralafrikas regering til at arbejde hvor, hvad og hvor længe HfA ønsker det. Hjælp os med at hjælpe!

 

Læs hvordan du støtter vores projekt her