Vores projekt

Et af de store problemer i Den Centralafrikanske Republik er analfabetisme. Der er meget lidt adgang til general information, intet landsdækkende tv og ingen aviser uden for hovedstadens område. De færreste børn i yderområderne har adgang til skole. Videregående uddannelser er for kostbare for de fleste og heller ikke tilgængeligt. Befolkningen har ikke meget indsigt i det land, de er en del af og heller ikke verden uden for deres eget land. Dette ønsker HfA at ændre på  gennem vores Udviklingscenter, hvor der bl.a. på sigt vil udbydes computerfærdigheder og adgang til internet. Flere universiteter lægger deres forelæsninger ud til fri benyttelse. Med den rette hjælp kan det blive til stor forståelse og inspiration.

Ifølge NationMaster var der i 2005 kun 2,97 computere per 1000 indbyggere. Kun få steder finder man internetcafeer, der som regel er dårligt fungerende og dyre for den lokale indbygger.

Udviklingscenteret tilbyder allerede kurser om IT brug. Med tiden vil der også udbydes kurser i sundhed, hygiejne, kost og familieøkonomi samt oplæring i forskellige håndværk for både mænd og kvinder, der kan understøtte bedre livsvilkår og iværksætteri.

Derudover tilbydes en børnehave for børn fra 2-5 år. Disse er de mest udsatte for sygdom og død, men også i den mest lærerige og påvirkelige alder. Fokus på børnehaven er pædagogisk leg og musik og en legeplads til øvelse i motoriske færdigheder. Børnene bliver også tilbudt et næringsrigt måltid mad. Børnehaven rummer pt. ca. 20 børn og ledes af tre lokale, Stella, Evodie og Sylvain. Med hjælp fra volontører bliver Stella, Evodie og Sylvain undervist i pædagogiske principper. Denne nye tilgang til børnene viser også forældrene, at vold ikke er nødvendigt for at få børnene til at lytte. B.la. derfor har børnehaven stor opbakning fra de lokale, og flere efterspørger at sende deres børn i vores børnehave. Derfor arbejder vi på at udvide op til 30 børn.  

Vores vision kræver mange talenter og derfor har vi et gæstelogi, så man som volontør kan komme og give en hånd med i dette udviklingsarbejde, f.eks. som pædagog i vores børnehave eller hjælp til praktisk arbejde. Det kan være meningsfyldt at holde ferie med indhold og være med til at give en oplevelse for livet! For både frivillige og brugere af centerets tilbud.

Vi har tilladelse fra Centralafrikas regering til at arbejde hvor, hvad og hvor længe HfA ønsker det. Hjælp os med at hjælpe!

Læs hvordan du støtter vores projekt her