Rejsenyt 1, oktober 2019

Udgivet af Admin2 den

Bouar 5. oktober 2019

Kære alle,

Endelig, kan jeg finde pc’en frem og skrive lidt her fra Bouar. Det er snart længe siden vi rejste fra Danmark.

Flyveturen, som startede mandag, blev afbrudt allerede efter første flyvning til Amsterdam, da jeg fik meget tryk for ørene på vej ned i Amsterdam lufthavn. Så slemt, at vi måtte se en læge i lufthavnen. Jeg var forkølet, men det har jeg været tidligere og aldrig haft det så slemt Jeg var totalt døv. Lægen kunne ikke anbefale, at vi fortsatte, så vi valgte at få lavet vores billetter om, så vi kunne overnatte i Amsterdam og flyve til Paris og videre til Bangui, dagen efter. Så fik jeg en god nats søvn og ro til mit stakkels øre.  

Det gik fint hele vejen til Bangui, her havde vi ”næsten” ingen problemer med tolderne, kun hvad vi kunne forvente når vi slæber 4 store kufferter, 2 tunge håndbagage plus diverse.

Udenfor stod Noel og ventede. Han er Dr. Iones højre hånd og vores gode ven. Vi har kendt ham i mange år og han er altid klar til at hjælpe os.  Han havde også sørget for at give besked på gæstehjemmet om vores ankomst.

Vi vidste godt, vi havde et problem med bilen, men vi havde en reservedel med og det var heller ikke svært at få den anbragt, blot hjalp det ikke på problemet. Den ville stadig ikke starte!

Heldigvis har vi jo mange gode venner, det hjælper at have brugt mange år her, så vi behøvede ikke at fortvivle. David, en af vores medarbejdere fra vores tid i kirken, kom onsdag morgen. Han havde sagt han ville komme. Han havde nemlig fundet 2 papegøjer til Bent. Dem skulle vi have med til Bouar. Han vidste, at den gamle papegøje, vi havde haft i mange år, var død, og han ville gerne give Bent noget tilbage, fordi han havde været med til at give ham en uddannelse, og det gode liv han har i dag. Han er mekaniker og arbejder for en NGO her i CAR som chauffør.

Han tilbød at kontakte det værksted som hans NGO bruger til deres biler. De sendte en, som nok fik bilen i gang med en ny pumpe, men bilen er ikke i orden.

Vi valgte dog at forsøge at køre til Bouar fredag. Vejen er helt utrolig dårlig, og da det tilmed regner næsten hver dag, vidste vi, at vi måtte have hjælp ovenfra. Tak for jeres mange bønner for os, vi føler dem hver dag!

Vi kørte herfra kl 05. Det gik helt fint, så længe vi var på den såkaldte asfaltvej, men da vi kom til Baoro, måtte vi lige tage en dyb indånding! Se på billederne, hvordan den såkaldte vej mødte os.

Vel, vi kom igennem, det gjorde andre biler også, solen skinnede og tørrede godt på det.

Vi var godt trætte, jeg havde også fået smittet Bent med min forkølelse, så han havde det ikke godt. Vores folk tog imod os med mange kærlige kram. De var så spændte på at vise os alt det, de havde nået mens vi var væk. Og det er ikke så lidt! Håber I har set nogle af de billeder som Bien har sendt hjem.

De har klaret langt mere end vi havde bedt dem og forventet og helt til UG. Nu skal vi bare i gang med de der ting, som kun blegansigtet ikke kan leve uden! Dvs installation af lys, vand, sanitet og hvide vægge. Det tager tid, men de er alle gode til at hjælpe til, selv om det ikke er deres spidskompetence.

Vi fik også hilst på Pedros nye baby. En lille pige, bare 2 mdr. Et navn har hun ikke fået endnu. Familien blander sig. Jeg kan høre, at Pedro er lidt utilfreds.

Efter 10 timers søvn, har vi haft kræfter til at pakke alle vores kufferter ud og sætte på plads. Det er jo nemt at komme hertil og bare kunne åbne containeren og så er vores hus klar til brug. Her er lys, vand og varme.

Vaskemaskinen vasker, vandpumpen pumper vand, der er jordnødder i massevis og tilmed er vores papaya træer lige klar med en masse frugter.

I morgen kan vi så holde en stille søndag. Gå rundt og kigge lidt mere på hvad der mangler, og hvordan vi lige griber det an, så det kan fortsætte i det gode tempo.

Det skal I høre mere om i næste uge. Herfra er det ved at være sengetid.

De kærligste hilsener
Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

En konvoj af “nye” biler på vej til Bangui. Måske er de ikke så nye, når de kommer frem

  

Pedros nye baby. En lille pige

 

 


2 Kommentarer

Hanne · 06/10/2019 kl. 18:54

Dejligt at høre fra jer – og se billeder. Kedelig flytur for dig Vera. Da jeg i maj fløj fra Amsterdam med KLMs Cityhopper, fik jeg også smerter i ørene ☹️ Var ikke forkølet og har aldrig døjet med ører under flyvning. Min mistanke er trykket i kabinen. Godt I er der nu. Gud velsigne jeres fortsatte virke i Bouar 🙏 kh Hanne

Bent magedin · 06/10/2019 kl. 18:21

Kære venner!
Sikke dog en tur i fik, det var jo ikke lige det vi forventede da vi vinkede farvel i lufthavnen, godt at i er nået vel frem. Nu glæder vi os til om 4 uger at nå frem til jer, – forhåbentlig uden alt for store forhindringer.
Kærlig hilsen og på gensyn.
Anna og Bent

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.