Rejsenyt 02, maj 2018

Udgivet af Admin den

Kære venner

Så kom vi til Bangui, ja vi kom altså allerede tirsdag, men der var lige et par ting vi måtte tage os af, før der kan blive tid til at købe data til vores internet forbindelse.

Vores tur her til Bangui forløb fint. Turen hjemmefra og til Hamburg er efterhånden velkendt, også selv om vi kører om natten. Vi fik bilen parkeret og tjekket alle vores tunge kufferter ind.

Da vi kom ombord på flyet til Paris fik vi at vide, at der var strejke i Paris blandt flypersonalet. Vi blev noget forsinket på afgangen, men vi kom alligevel tidsnok til at komme med flyet til Bangui.

Her i Bangui blev vi budt velkommen af flere i lufthavnen, de husker os, og uden for stod Noel. Han havde lovet at hente os .

Hos de katolske søstre var vi ventet. Der var aftensmad til os og så gik vi lige i seng, godt trætte, vel vidende at den næste dag ville bringe udfordringer. 

Onsdag.

Vi har været hos tolderne for at få papirerne klar til vores bil. Bilen er klar til afhentning i Douala, Cameroon, men papirerne skal være underskrevet og stemplet for at den kan udleveres. Elysee har forsøgt, men har ikke haft den fornødne indsigt, men vi tror og håber på, at vi får de sidste underskrevne papirer i morgen. En af vores gode venner er klar til at tage af sted for at bringe vores bil hertil.

Vi har også mødt en anden god bekendt. Han arbejder for FN her i Bangui. Hans opgave er at undervise Centralafrikanere i politi og militær disciplin. Vi har mødt ham her hos søstrene, hvor han også bor. Han har været meget fin til at holde os opdateret omkring situationen og er hjælpsom på mange måder. I dag fortalte han, at han skulle spise frokost med en peruviansk oberst,  som er stationeret i Bouar. Han havde talt med ham om vores problem mht. at få vores containere læsset af, når de kom frem. Det vil han gerne hjælpe med, – obersten. Vi spiste frokost sammen og har aftalt, at vi bare skal kontakte ham, når vi har brug for hjælp. Det er en stor sten, der nu er fjernet for at få containerne sat på plads.

I aften har vi mødt en dame fra Mali. Hun er indenfor kommunikation og er her for at hjælpe med kvinders rettigheder. Hun er meget interessant at snakke med. Hun fortalte at den danske ambassadør i Mali er en kvinde som er meget visuel i sit arbejde og at hun har fået meget hjælp fra Danmark til Mali.

Vi fik en ordentlig omgang regn her ved middagstid. Så det er ret køligt her til aften.  Så kan vi sove godt.

I morgen tidligt vil vi gå med i byen og se om vi kan få vores internet forbindelse aktiveret og sende dette til jer.

Vi håber, der kan komme lidt billeder med senere, her i Bangui er det ikke så nemt,  da vi ikke må tage billeder i byen

Mange kærlige hilsner fra

Bent og Vera


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.