Rejsenyt 07, maj 2018

Udgivet af Admin den

Mandag

Vi havde flere aftaler i dag, så der var ikke noget med at sove længe. Det er heller ikke muligt, da Pedro begynder sin dag uden for vores hus, allerede kl. 5.30. Da er dagen kun lige ved at bryde frem i horisonten, men nok det koldeste tidspunkt. Han har sovet, mere eller mindre, på en måtte og nu er han klar til at pakke sammen og gå hjem. Han bliver dog indtil han har hilst ”god morgen” til os.

Det var ret køligt, men solen kom snart på himlen og sendte sin varme stråler mod vores solpanel. Vi lagde også vores vandpose til varmt vand til bruse bad ud.

Morgenvask kan hurtig overstås, vi har ikke så meget vand at gøre godt med, og der skal helst være nok til kaffen.

Pierre kom, men han skulle lige først lægge alle sine bilag for regnskabet i orden. Pedro kom igen, han ville gerne høre hvad det var for nogle frø jeg havde med. Det måtte der lige snakkes om og planlægges placering af.

Pierre kom med alle sine bilag og sit regnskab. Selv om Pierre først lærte at læse som voksen, mens han arbejdede sammen med os, har han lært nok til at han kunne aflægge et fint regnskab.

Vi havde indset at vi måtte se at finde lidt tallerkener og bestik i byen. Bedst som vi var på vej ud, ringede Luc fra Douala. Vi skulle sende et kopi af Bents pas. Det var lettere sagt end gjort, for hvor i byen kunne vi finde en scanner? Det vidste sig ikke at være et problem. Vi spurgte og straks blev vi vist hen til et lille ydmygt sted. Det skulle hurtig vise sig at være ret effektivt og tilmed billigt. De havde et fungerende internet, lidt langsomt, men bedre end det jeg kan finde her. Måske skal jeg bare sende derfra til jer, hvis jeg mangler forbindelse.

I byen mødte vi en anden god bekendt, Pierre fra Bohong. Han er altid så glad, og vi fik et kæmpe knus. Han havde lige tid til at komme med hjem og få en tår vand inden han skulle tilbage til Bohong. Han havde været til begravelse for en af de tidligere ansatte i Bohong. En af jordemødrene. Hun var ikke så gammel men havde været syg et stykke tid. Vi kendte hende godt og føler med hendes familie.

Det trak op til regn! Det blev helt sort omkring os og begyndte at blæse kraftigt. Så kom regnen væltende. Ikke et menneske var at se! Alle skynder sig inden døre når det trækker op til regn. Vi havde en aftale med en anden om at komme, men tænkte at det blev nok ikke. Han kom dog alligevel, så vi fik alle vores aftaler i hus for i dag.

Det regnede nok et par timer, så stilnede det af. Nu er det holdt helt op men det er også ret koldt. Vi må lukke vinduerne og trække tæppet over os i nat.

Det har været endnu en dejlig dag, vi fik udrettet det meste af det vi havde planlagt. Der er stadig mange ting vi skal have på plads, men vi føler at tingene bliver lagt tilrette for os på den bedste måde.

Kærlig hilsen

Bent og Vera


1 Kommentar

Helle · 29/05/2018 kl. 08:29

Hvor er det skønt at høre at i bliver så godt modtaget og at tingene går fremad som håbet!
Jeres rejsebreve er så beskrivende, at man jo nærmest kan smage, se og føle hvordan det er! Tusind tak for det!=)
Ønsker jer en fantastisk dag i dag!

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.