Rejsenyt 08, maj 2018

Udgivet af Admin den

Tirsdag

I dag fik vi besøg af den Peruvianske oberst, vi mødte i Bangui. Han er jo tjenstgørende her i Bouar. Han havde sagt, han ville kontakte os. Han kom med en chauffør og en vagt. De var i kampuniformer og have alt udstyr med. Selv kom han uden hjelm og blev meget begejstret over vores fantastiske udsigt og rene luft. Han fik en rundtur og en snak om vores projekt og kom så ind i vores lille hus og fik kaffe og lakridskonfekt.  🙂 : Vores hus mindede ham om hans barndom i Peru. Han er det mest tiltalende menneske, jeg har mødt i FN uniform.

Han ville gerne komme igen og tage en bog med og slappe af. Det vil være så dejligt med hans besøg. Han inviterede os til frokost på torsdag, ude i lejren. Vi bliver hentet og bragt igen –sikke luksus.

Det allerbedste med hans besøg var, at han lovede at finde nogen, som kan læsse vores containere af til september. De vejer ca. 13 tons så det ikke bare lige så nemt. Han siger, det er deres opgave her i Centralafrika, at hjælpe hvor de kan. Vi er bare så taknemmelige, for det har været lidt en hovedpine med aflæsningen.

Vi har også været i banken i dag. Der er en lille filial her i Bouar. Vi skulle sætte penge ind på Pierres konto og hæve penge fra vores egen konto til at betale for arbejde, vi får udført her, ud over det Pierre har kontrakt på.

Det tog lige godt 1 time, men så fik vi også hilst på bankbestyreren. Og skrevet under mindst 5 steder, taget kopier af pas og set på, hvor mange sider, der skulle skrives under af flere af bankens personale. Jeg tror der er mere papir end penge i banken.

Der er mange ting vi skal have styr på, og det er ikke altid lige let at få fred til at lave det om dagen. Folk kommer for at hilse på og de vil gerne have kaffe. Der går meget tid, men det er så dejligt at folk kommer og viser interesse. Så må vi arbejde lidt, når døren bliver lukket og det er mørkt udenfor.

Det er også som om internettet er bedre om aftenen. Dog har vi svært ved at få billeder med. Vi prøver!

I morgen kommer alle 7 styregruppe medlemmer til møde kl 15. De forventer også kaffe.

Nu vil jeg se om dette lille brev kan blive sendt. Tak til jer alle for bøn og tanker i sender i vores retning.

Kærlig hilsen

Bent og Vera


2 Kommentarer

Hanne · 31/05/2018 kl. 16:03

Kære begge
Jeg synes det går rigtig godt, og så dejligt at alle er glade for at se jer tilbage, selvom det er meget tidkrævende med al den kaffemik.
Tænker på jer, og be’r for jer og projektet.
I aften kommer min store dreng og hans to piger til Aalborg, så skal vi ha’ en dejlig weekend, og hvis vejret arter sig, skal vi i Faarup Sommerland tillige med børnene her.
Kh Hanne

Inge marie · 30/05/2018 kl. 13:59

Kære Vera og Bent!
Hvor har det været godt at læse, hvordan jeres rejse er gået indtil nu. Dejligt at alt i store træk har lagt sig fint til rette. Nu på det sidste også aflæsning af containere. Det er nok ikke forgæves, at I tager denne tur – det giver motivation til at tage den sidste tørn med at pakke og sende læsset afsted – og et godt trin op ad stigen, der hedder tro på projektet. Dejligt, at der er folk, som venter på jer og glæder sig til I kommer. Vi følger med og læser med stor glæde jeres rejsebreve.
Alt godt!
Kærlig hilsen
Thorkild og Inge Marie

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.