Rejsenyt 09, maj 2018

Udgivet af Admin den

Onsdag

I går aftes ringede Luc og fortalte, at de havde mistet et af de vigtige dokumenter, som de skal bruge i forbindelse med at få vores bil ud fra havnen. De havde været på ambassaden for at få ægtheden certificeret. Her var det så blevet væk! Pist væk, bare ærgerligt! Han bad om, at vi ville sende et nyt. Det skulle vi så have Elysee i Bangui til at sende til os her i Bouar, for at stemple og underskrive og scanne og videresende til Luc i Cameroun.  Nå ja, så gik næsten hele morgenen med det! Men af sted kom det, og siden vi ikke har hørt mere fra Luc, må vi gå ud fra, det er ok.

Der er en internet cafe, eller hvad man nu skal kalde sådan et lille værelse i et hus tæt ved byens rundkørsel. De har bedre internet, end vi har, så det var derfra vi fik sendt dette dokument til Luc. Der var flere problemer mht. at få det til at se rigtigt ud, men vi blev overrasket over hvor lidt det kostede. Vi spurgte hvor meget det kostede at bruge deres net i 30 min. Ca 10 kr. Hvis vi ikke kan sende billeder herfra, vil vi prøve at bruge deres net på fredag.

Her i eftermiddag havde vi så komite møde med vores lokale gruppe. De er vores øjne og ører, de hjælper os med problemer og kan forhåbentlig blive mere involveret i driften af centeret på langt sigt.

De skulle jo selvfølgelig have kaffe, så der var dækket bord da de kom. Jeg havde også fundet lidt gaver til dem. De er jo med uden at blive betalt, lige som så mange andre, men det er bare ikke så almindeligt her i Afrika.

Jeg startede ud mange hilsner til dem og med at fortælle lidt om, hvor langt vi er kommet i Danmark og at containerne nok kommer sidst i september.

De fortalte om de møder de har haft under vores fravær. Bl.a. om at de havde været samlet da der havde været indbrud i vores hus. De har indgivet en anmeldelse til politiet, men det kommer der nok ikke mere ud af. Vi er bare glade for deres opbakning.

De fortalte, at de havde inviteret den lokale befolkning til et møde, for at fortælle om arbejdet og høre dem, om der var noget de tænkte på. Der var faktisk flere ting, bl.a. er folk opmærksomme på flere børn, som har mistet deres forældre under urolighederne og som bor, enten hos bedsteforældre eller andre slægtninge. Det er svært for folk at skulle mætte egen familie og endnu mere belastende, hvis der kommer 3-4 børn mere. Især ældre folk har ikke mange penge. Folkepension findes ikke, pensioner findes i teorien, men bliver stort set aldrig udbetalt.

De havde også flere ønsker mht. undervisning, bl.a. syning, møbelfremstilling og svejsning.  

Ja, der er nok af emner at tage fat på

Det blev et godt møde og de lovede at de nok skulle hjælpe med containerne når den tid kom. I mellemtiden ville de samle informationer sammen omkring de forældreløse børn og sende til os.

Pierre er nu klar til at overtage arbejdet igen efter sin ulykke. Hans fod er helet og han går helt godt. Blot han ikke overanstrenger sig. Han startede arbejdet i dag og kom med sine folk her til morgen. Jeg tror ikke de plejer at få noget at spise og drikke, når de arbejder, men mens vi er her, giver vi dem kaffe. De er så taknemmelige for blot en kop kaffe. 

Pierre regner med at kunne have den del af muren færdig inden september. Der bliver også et par andre ting han skal tage sig af, men han siger, gentagne gange, at han er klar og har kræfterne. Det er virkelig et mirakel som både han og vi er taknemmelige over. Den ulykke kunne have haft et helt andet udfald!

Nu er det holdt op med at tordne, det blev ikke til mange dråber regn, men nu kan vi prøve om nettet er samarbejdsvillig.

Godnat herfra.

Bent og Vera


4 Kommentarer

Mette · 01/06/2018 kl. 04:14

Venter spændt på det næste nyhedsbrev! Jeg elsker at høre alle de forskellige detaljer og kigger flere gange om dagen på nyheder om bilen i Douala, mad spisning hos obersten, og lokal komité møder! Det i oplever og derefter fortæller, får Bouar til at virke mindre langt væk, projektet mere overskueligt og virkeligt! Tusind tak for hvert et brev!!

Jytte Wismann · 31/05/2018 kl. 08:46

Vi beundrer Jeres tålmodighed og gå på mod. Det er dejligt at høre, at ting lykkes og at I har gode forbindelser og medarbejdere. De bedste hilsener til vi ses igen.
Bjørn og Jytte

Per Harslund · 31/05/2018 kl. 08:28

Kære Vera og Bent!
Opmuntrende at høre om Pierre. Han har også være med i forbøn herfra.
Og om obersten I fortalte om i går. Det lader til at meget lægger sig til rette hen ad vejen.
Selvfølgelig er det trættende når dagen hakkes i stykker med mange besøgende, men som I skriver, så er der jo også opmuntrende med nysgerrighed og interesse. Det er jo det, der skal drive projektet.

Vi ønsker jer kræfter og godt mod.
Kærlig hilsen
Anne og Per

Mette · 30/05/2018 kl. 23:53

Det betyder verden for mig og Mitch and høre disse fantastiske nyheder fra jer! Det er visuelt og fyldt med bid på! Tusinde tak! Jeg venter spændt hver dag om det nu er i dag vi får nyt fra jer! !!

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.