Rejsenyt 1, 2021

Udgivet af Admin2 den

Kirketerp 01.04.2021

Kære alle

Nu har vi været hjemme i godt 3 mdr., en god tid, selv om Corona har lagt en dæmper på vores liv. Vi har ikke set ret meget familie og næsten heller ingen venner. Vi har udsat generalforsamling og en hel masse andre anledninger til at samles, men nu ser vi frem til vi kan blive vaccineret og dermed få lidt større frihed til at samles igen.

Ja, ikke at Bent og jeg bliver vaccineret inden for de næste uger. Vi er ikke i en kategori som kommer forrest i køen. Det er både godt og dårligt. Men sådan er det!

Vi rejser til CAR på mandag d 5. april. Med masker, håndsprit, og Gud i vold!

Vores medarbejdere i Bouar har igen måtte klare arbejdet på centeret uden os. Da vi rejste hjem til jul, var forventningen, at vi kom igen i begyndelsen af februar, men allerede på vejen til Bangui mærkede vi et ulmende oprør. Der var flere landsbyer, hvor beboerne var flygtet. Flere af de kontrolposter, som politi og tolderne har ved hovedvejen, var forladt. Vi talte med folk, der kom fra Bangui, som fortalte at oprørene var ved at opruste.

Vi kom godt frem, men stemningen var spændt, og der gik ikke mange dage efter vores afrejse, før et oprør brød ud og vejen blev afspærret af oprørerne. Flere af oprørsgrupperne havde nu lavet en koalition med den forhenværende præsident Bozizé, og med ham som ledende general havde de fået mere magt. Også i Bouar blev byen besat, men befolkningen blev skånet. De fleste var dog bange og flygtede fra deres hjem og tog tilflugt i kirker og klostre. På vores center blev der ansat flere vagter, vores ansatte blev på centeret og holdt øje med tingene, men heldigvis blev centeret ikke overfaldet og ingen kom noget til!

I dag er der ro i landet. FN har som sædvanligt ikke haft mulighed for at bekæmpe oprørene men Russerne har, efter anmodning fra landets præsident, bekæmpet oprørerne, som har trukket sig tilbage til deres lejre uden for de større byer. Hovedvejen er atter åben for trafik, og vejen er sikker at færdes på.

Hvor længe der kan holdes fred, ved vi ikke, men vi håber og beder for, at der må kunne skabes en afslutning på disse gentagne voldelige udfald mod civilbefolkningen, især børnene som i de sidste mange år har levet med frygt og vold.

Covid-19 er selvfølgelig også en anden udfordring, men den er nogenlunde under kontrol i landet. Vi vil holde afstand, vaske hænder og bære masker, tage de samme forholdsregler som vi har gjort herhjemme.

Vi har sendt den sidste container af sted, den er nu ankommet til havnebyen i nabolandet og er ved at blive toldbehandlet. Vi håber den snart vil komme til Bouar. Så kan vi få lavet det sidste på centeret og koncentrere os om undervisning og børnehave.

Tak til jer alle, for jeres fortsatte støtte, for foldede hænder og de mange hilsner i sender til os. Det betyder så meget for os!

Vi skal hilse fra vores ansatte. Vi har været i næsten daglig kontakt med dem og har fortalt dem om jer og jeres støtte til dem og os.

Kærlig hilsen

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)                

Kategorier: Rejsenyt 2021

1 Kommentar

Kaja Nemuel · 09/04/2021 kl. 07:01

Kære Vera og Bent,

Håber I er nået vel frem, og at I stadig føler jer trygge.

Kærlig hilsen,
Nemuel og Kaja

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.