Rejsenyt 1, februar 2020

Udgivet af Admin2 den

Bouar 25.02.2020

Kære venner,

Vi er nu tilbage i Bouar, og har været det nogle dage, men som sædvanlig var der 1001 ting, der skulle ordnes i første minut, vi satte foden på grunden.

Turen hertil gik godt, først flyveturen var noget for sig selv. Vi synes vi har set hele det afrikanske kontinent, men det er nok knapt. Vi fløj fra KBH til Doha i Qatar. Her mødte vi vores ældste datter, som kom fra USA. Dernæst fløj vi til Kenya, Nairobi lufthavn. Her måtte vi vente ca. 4 timer. Det er en ret stor lufthavn med butikker og steder at spise. Da vi gik mod gaten, fandt vi ud af, at flyet ikke gik direkte til Bangui, men fløj over Entebbe. Vi måtte lige tænke en ekstra gang på geografien. Da vi fløj ind til lufthavnen kunne vi se en kæmpe sø, nemlig Viktoria søen. Der sad vi så i flyet og ventede på nye passagerer mens vi nød udsigten.

Endelig kunne vi flyve igen og ankom til tiden i Bangui.

Her måtte alle have målt temperatur og vi blev alle 3 skubbet til side. Ikke at vi have høj temperatur, blot én streg, men måtte udfylde et skema med oplysninger om os selv, vores forældre og rejser m.m.

Så fik vi målt igen og endelig måtte vi finde vores bagage og snakke lidt (meget) med tolderne. De prøver altid at finde et eller andet, vi har forkert. Heldigvis blev de hurtig trætte af os, så vi fik lov at gå.

Vi havde talt om, at hvis bilen ville starte, og vi kunne få det til at fungere, ville vi køre til Bouar allerede søndag morgen. Bent fik diesel på bilen, Mette og jeg løb ned i byen for at købe de få ting, vi havde brug for, og så kunne vi bare spise en gang aftensmad hos de katolske søstre, inden vi gik i seng. Det havde været et langt døgn, men alt var gået planmæssigt, hvilket vi kun kunne være taknemmelige for.

Næste morgen, kl 5.30, kørte vi så mod Bouar. Det er slutningen af tørtiden, og alt er støvet, og det er meget varmt. Turen gik godt, bilen kørte ok, og vi var tidlig fremme. Jeg håber at finde nogle billeder fra turen.

Vagterne hjalp med at læsse bilen af, samtidig med vi kunne se, hvor der var sket fremskridt, mens vi var væk. Så var flere ting vi lige måtte ordne bl.a. finde sengelinned til Mette og forsøge at etablere lys. Mens vi var væk, har der været forsøgt at stjæle vores batterier. Der var afmonterede solceller og omformer. Det måtte Bent få sat til igen. Heldigvis var der ingen kortslutning.

Det var dejligt at kunne finde noget at spise og så ellers ligge vandret i 9 timer 🙂

Vi har brugt dagene på at gøre rent. Med tørtid og en kraftig blæst, bliver her enormt støvet overalt. Det hjælper ikke bare at feje, men der må sæbe og vand til. Vi havde en udluftningssventil med til vores højdebeholder. Vi har ikke haft ret meget tryk på vandet, men da vi satte den til i går, kom der pludselig masser af vand. Også der hvor vi ikke havde helt brug for det. Det gav vand i biblioteket, så vi måtte have næsten alle bøger ud til tørre.

Murerne er ved at være bygget op, der mangler stadig lidt, men vi kan ikke brænde de sidste mursten før det holder op med at blæse. Der kan dog stadig laves lidt med de dårlige sten. Bl.a.  er de ved at lave højbede. Der er byggearbejde endnu et par måneder.

Vores afrikanske volontør har startet læseklasse for kvinder. Hver anden dag kommer 6-8 stykker. Med godt humør og latter underviser han og der er ingen tvivl om at de også synes det er sjovt.

Mange kærlige hilsner

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

Indflyvning til Enteppe

Vera og datteren Mette

På vej til Bouar passeres en fuldt oppakket bil

Vejene ud til Bouar er ikke asfalterede

Kategorier: Rejsenyt 2020

3 Kommentarer

Torben · 01/03/2020 kl. 00:55

Tak for rejsebrev
Frisk mod , Guds fred
Kh. Torben

Hanne Jørgensen · 29/02/2020 kl. 20:15

God arbejdslyst og velsignelse for arbejdet

Hanne · 28/02/2020 kl. 15:38

Ærgerligt med de vandskadede bøger, som I ikke har for mange af.
Stod de ikke i reolerne?
Håber de er læseværdige efter tørring.
Tænker på jer og be’r for jer og projektet 🙏
Kh Hanne

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.