Rejsenyt 1, oktober 2018

Udgivet af Admin2 den

31.10.2018

Kære alle

Så er vi ankommet til Bangui og været i byen for at købe taletid til telefon og internet. Det er 6 mdr. siden vi rejste og så bliver vores SIM kort deaktiveret. Det er heldigvis ikke det store problem at få sat i gang, kun træls at vi mangler det jo når vi kommer hertil.

Rejsen gik fint, ikke de store problemer, i Paris manglede en passager så de måtte tage bagage ud. Så kunne de ikke lukke lågen og der måtte tilkaldes en tekniker. Vi blev ca. en time forsinket men Elysee stod heldigvis i lufthavnen da vi ankom til Bangui. Han hjalp med at skrive os ind i landet og med vores store tunge kufferter. Noel var der med bil så vi komme godt afsted til vores husly her hos de katolske søstre.

I dag var der flere ting vi skulle have overstået, så Elysee kom tidligt. Han havde flere steder vi skulle møde op. Hos transport ministeriet, ang. containerne, der manglede lige en tilladelse men den skulle ikke være et stort problem, det var godt at lige mødes. Derefter hos immigration, for at få vores opholdstilladelse. Den har vi ventet på i mere end 1 år. Der sidder 3 fine damer, som ikke vil udstede et kort som giver ophold i 1 år. Kun 3 mdr. ad gangen får vi. Det er ikke optimalt så vi måtte lige slå i bordet. Ministeren har ellers skrevet til dem og sagt at de SKULLE give det til os. Nu har de lovet det til fredag. Vi får se!

Derefter skulle vi betale forsikring på vores bil, den har stået og ventet på os, Noel har startet den nogle gange men der manglede flere ting for at vi kan få den ud at køre. Vi skal betale for at få synet bilen, dvs. vi skal bare betale og få en lap til at sætte i vinduet. Vi skal også have plader på den, men man laver ikke plader til biler, så vi har sat gang i en lokal kunstner der er god til at lave noget der ligner og det er accepteret af myndighederne.

I morgen er det fridag, det er ”alle helgens dag” og det fejres. Derfor var det vigtigt at vi nåede så meget i dag. Vi havde håbet at komme herfra fredag, men er blevet tilkaldt et møde med energiministeren. Han har noget at sige mht. den brønd vi håber, vil blive påbegyndt næste uge.

Derfor har vi udsat vores tur til Bouar til lørdag. Vi håber Elysee vil tage med os og hjælpe med at få sat tingene i gang. Vi skal have lavet kontrakt med vagter og andre vi må ansætte, for at komme i gang.

Vi forventer at containerne ankommer i løbet af næste uge, med lidt held, det er ikke til at vide hvor længe der vil gå, men vi er enormt glade for at Elysee har fået udvirket at vi ikke skal sende dem helt til Bangui for fortoldning, men at de må aflæsses i Bouar. Vi skal bare betale et administrations gebyr her i Bangui. Det er noget vi skal betale for at få lov til at bringe tingene ind i landet.

Tak til jer alle, for ting og sager, og for hjælp med at komme så langt som vi er. Vi synes det har været helt fantaktisk at opleve hvor meget hjælp der er blevet givet, på så mange forskellige måder. I skal vide at vi er taknemmelige for alt.

Bent og Vera

Sådan ser det ud, når man pakker til et længere ophold i CAR. Man skal både have et lille apotek, camping bruser, feltrationer, skilte og meget andet med!


1 Kommentar

Connie Sletto · 01/11/2018 kl. 22:03

Blessings on your work there!! Connie and Olin

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.