Rejsenyt 10, 2021

Udgivet af Admin2 den

                                                                                               BOUAR 15.10.2021

Kære alle  

Så lykkedes det, at komme hele vejen til Bouar, helt uden problemer.

Vi fløj fra Aalborg fredag den 8 okt og denne gang var der ikke ret meget forsinkelse nogen steder. Velankommet til Paris, mødte vi Mette, vores datter fra USA. Hun har lovet at undervise indtil jul. Det er en stor gave at få lov til at have hende næsten helt for os selv. Vores ansatte ser frem til at hun starter med at undervise næste uge.

Vi landede i Bangui lørdag kl ca 9. Det tog lang tid med at få kufferterne ud, der er ved at blive bygget nye lufthavnslokaler, og derfor er alle rullebånd ikke funktionerende. Tolderne, derimod, de fungerede og de så straks vores mange store kufferter.

Igen måtte vi bruge vores bedste overtalelse, men endte alligevel med at betale et lille beløb. Det gik dog helt rigtigt til og vi fik en fin kvittering.

Luc, parlamentsmedlem og gode ven, og David, som jo altid er klar til at hjælpe, stod begge udenfor og havde biler til at køre os frem til søstrene. En anden af vores gode venner, en FN officer, var også kommet til lufthavnen. Da der havde været en del problemer med telefonforbindelsen, havde vi rakt ud til alle vi kendte, om at hente os.

David hjalp med at skrue batteriet fast på vores bil, som havde stået hos søstrene og ventet på os. Vi var jo lidt spændt på om den nu ville starte og køre.

Der var dog ingen problemer, så vi kunne takke David for hjælpen og skynde os ud i byen inden middagslukning, for at få købt ting vi manglede i Bouar. (smør og ost, hvis det findes)

Vi fandt alt det vi gerne ville købe, der var så at sige ingen tomme hylder, og det var kun pladsen i bilen der satte begrænsninger for vores indkøb

Så kunne vi få pakket vores ting sammen, der var lige plads til alle kufferter, kasser, poser og os selv!

Vi gik tidligt i seng, efter dejlig aftensmad hos søstrene og stod op kl 05 , så vi kunne komme afsted før trafikken ud af byen for alvor vågnede op.

Turen hertil gik fint, selv om det regnede næsten hele vejen. Godt vi har store og brede dæk.

Samuel vores kok havde ringet og spurgt hvornår vi troede vi var fremme og om han skulle lave noget mad til os. Da vi ankom til centeret var flere af medarbejderne og ventede på os.  Efter en stor velkomst,  gode håndtryk og knus, (alle er nu vaccinerede)  og vores medbragte hilsener, tog de af sted og vi kunne pakke lidt af de mest nødvendige ting ud, sætte os til bords til dejlig mad og snart finde i seng.

Nu er dagligdagen i gang, vi har haft møde med vores medarbejdere, hørt hvad de har oplevet og hvad de har langt af planer. Børnehaven starter d 18 med 15 børn. Der er et par børn der gerne vil blive hos os et år mere, men ellers der nye børn. Dejligt at der er mange der gerne vil sende deres børn til os.

 Bien har lavet vinduer og døre, bord og skabe til musikskolen.

Jean har gjort sit bedste med at dyrke mad nok,  men vi må nok erkende at han ikke rigtig egner sig som leder og igangsætter. Efter en fælles aftale bliver han ved med at arbejde her men ikke som kommende leder.

Kokken Samuel og Sylvain, vores vagt, er altid klar med de sidste nyheder og gode til at fylde os med informationer om livet omkring os. Især Sylvain er god til at observere hvad der sker her omkring. Han er kor leder i den lokale lutherske kirke, og har stor berøringsflade.

Vi ser frem til at få 2 nye volontører med ud efter jul, Børnehavelederne trænger til hjælp til at forstå og lede børnene, og ikke mindst inspiration til leg og virke. Vi håber at kunne tage lidt flere børn ind i børnehaven efter jul, når vi har mere professionel undervisning til rådighed. Flere af børnene har det svært, er måske traumatiserede af en eller anden grund og deres almene sundhedstilstand er heller ikke for god. Det er meget tydeligt at bare det ene måltid vi giver til børnene, har en stor effekt. 

Vi planlægger også at få sat gang i ”efter skole tilbud”. De børn der går i skole, har alle mange pligter i hjemmet, men vi håber de kan få lov til at kommer her og lege og lære, måske et par gange om ugen. Vi har planlagt boldbaner og udendørs legeplads til de lidt større børn og der er også mulighed for at bruge bøgerne på biblioteket. Vi kan måske også vise film en gang imellem.

Der bliver spurgt meget til, hvornår vi tilbyder undervisning. Der er stor interesse for at lære og især noget der kan hjælpe i hverdagen. Vi håber at kunne lave kurser med mange forskellige emner. Sundhed og kost er selvfølgelige, men noget der kunne skabe en lille virksomhed, er også noget der spørges om. Fodterapi, frisør, møbelfremstilling, marmelade og andre spiselige ting som kan fabrikeres og sælges.

Vi ser frem til at nogen af jer der læser dette, ville komme hertil, og give af jeres viden og kompetencer. Det er helt sikkert jeres tid ikke ville være forgæves.

Jeg har ikke haft så meget tid til at filme, der er altid mange ting der har ligget og bare ventet på at vi kom tilbage. Mette har lovet hun nok skal være med til at tage en masse film og billeder, så det kommer med næste gang.

Indtil da, tak for jeres foldede hænder, kærlige tanker og omsorg for os.

Bent og Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Samlet igen i Bouar

Bienvenu har lavet et bord til musikskolen

Forældrene til de nye børnehavebørn

Klasseværelse gøres klar til undervisning

Mette sætter bøger op i biblioteket

 

 

Kategorier: Rejsenyt 2021

1 Kommentar

Ester Nygaard Røen · 21/10/2021 kl. 14:29

Hjertelig tak for nyhedsbrevet, fine billeder og alt. Hvor jeg dog genkender landskabet og horisonten på sidste billede. (Og savner det!) Hilsen Ester Nygaard Røen.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.