Rejsenyt 11, 2021

Udgivet af Admin2 den

Bouar 24.10.2021

Kære alle

Jeg læste vejrudsigten for Danmark om efterår, regn og kulde er på vej og mørke dage følger. Her har vi stort set haft regn hver eneste dag siden vi kom hertil. Enkelte dage har vi haft lidt sol, men alt bliver fugtigt og klamt. Vi er blevet meget glade for at vi fik en tørretumbler ud i sidste container 🙂 

At det stadig regner så meget, gør at græsset og ukrudt gror hastigt. Vi fik en af vagterne til at skære noget af de lange fine græs. Han er dygtig med sine hænder og fik lavet nogle fine koste som vi kan bruge udenfor.

Vi har også lavet legepladsen til børnehaven lidt større og bedre. Ikke at den ikke var ok før, men vi har fået noget fint hegn fra vores nabo DK. Det er lidt højere, så boldene ikke så let bliver kastet udenfor. Vi har også planer om at sætte et par gynger mere op. Der er stadig flere børn, som ikke kan finde ud af at gynge, men de øver sig med stor iver, og vi håber at kunne få lidt flere børn efter jul.

Mette er kommet godt i gang med kursus for vores ansatte. Det er lidt hårdt for dem, de arbejder jo hver dag. 3 gange om ugen sidder de så på skolebænken fra middag til det næsten er mørkt. De er alle meget ivrige og glade for at lære, men Mette må erkende, at det skal ind lidt ad gangen. Selv om flere af dem har en 5 års skolegang er de ikke vant til at få en så koncentreret undervisning. 1 lærer til 6 elever! Normalt er der 50-60 børn om en lærer. Mette har dog tilpasset sin undervisning, så alle kan følge med.

Lørdag kom Pierre og hans murersjak fra musikskolen for at lægge gulv i vores pallion. Den er blevet helt færdig mens vi har været hjemme, kun manglede der at blive lagt cementgulv.

De kom tidligt, kl 7, og kom hurtigt i gang. Bent havde været i byen og købt cement, vand har vi nok af og generatoren er stadig god og stabil. Efter kaffe og nybagte boller ved 9 tiden, kunne vi se det trak op til regn. Så fik vi fundet presenninger og plastik frem, så vi kunne dække af.

Samuel havde lavet mad, så mens regnen var allerværst spiste de en dejlig middag, og så skinnede solen igen.

Vi glæder os til at kunne sidde der og nyde en frisk brise, når det snart bliver noget varmere, end det er lige nu. Der er også en storslået udsigt.

Vi har endnu ikke bestilt en bil, men vi har forhandlinger med flere forhandlere. Lige som alle andre steder i verden, er der ventetid på nye biler. Vi håber at kunne få en ny bil til foråret til afhentning i Bangui. Der skal dog mange tilladelser og dokumenter til, underskrevet af myndighederne så vi kan få toldfritagelse.

Heldigvis ser vores gode gamle bil ud til at være i orden. ”Det er tingen at være taknemmelig over”, som man siger på Hausa 🙂

KH og tak for kommentarer og mails, dejligt at vide i følger os. Håber I også har set billeder på Facebook. Jeg har en dårlig arm, der giver lidt problemer med at skrive, derfor har jeg sendt flere billeder til vores profil på Facebook.

Så langt nåede jeg, men fik det ikke sendt. Af flere grunde, men nu får i bare lidt mere.

 

Bouar 02.11.2921

” I Afrika går alt galt, og det kan man heller ikke regne med!”

Ja, det er svært at lægge planer her, det kan vi godt skrive under på! Bedst som vi synes at vi har fået styr på det meste, må vi lige stoppe op og tage den en gang mere.

En morgen vi kom ind på kontoret, kunne vi se at det ikke bare var støv der lå overalt, men fint savsmuld. Det var ikke kommet flyvende ind fra værkstedet men vi havde fået uvelkomne kontorkolleger. De små orm havde gnavet sig igennem pladerne på loftet!

Så måtte vi rydde det hele ud, pille pladerne ned og fjerne alt træ. Så kunne vi se hvor galt det stod til, og at vi måtte ud og købe nye plader. Disse har vi så ”badet” i petroleum for at sikre, at der ikke også var orm i. Det lugtede en del, men efter et par dage var det næsten væk, og vi kunne få sat alle tingene på plads igen.

Godt vi lige fik en ekstra fridag. I forbindelse med Allehelgens dag, som jo var søndag, var der også fri om mandagen. Den kunne vi så lige bruge til at få lavet lidt af det, som ofte bliver skubbet lidt.

Det har heller ikke regnet i flere dage. Jeg tror dog godt vi kan få et par byger. I dag har det regnet hele vejen rundt omkring os, men ikke lige her. Vi har haft en kølig dag og børnene var inde og lege det meste af dagen. De elsker at få tykke strikkede trøjer på, når det er koldt.

Vores kok, Samuel, har ikke været så glad det sidste stykke tid. Hans kone har tidligere haft en svær depression, som hun har fået medicin for. Den sidste måneds tid har hun dog igen fået det dårligere. De har 4 børn, den yngste er ca. 2 år. De har forsøgt at få hjælp, men den medicin som kan hjælpe kan ikke skaffes her i Bouar. Samuel har fået en ven til at finde noget i Bangui, som forhåbentlig snart kommer hertil. Det er dog dyrt, og der skal påregnes at behandlingen er af længere varighed.

Vi har forsøgt at hjælpe så meget som muligt, bedt Dr. Ione om hendes hjælp, men det er begrænset hvad de offentlige sygehuse har af muligheder for at hjælpe. Især mentale sygdomme er der ikke stor forståelse for.

Vi har heller ikke fundet en afløser for havemanden, så alle hjælper til med at holde haven. Alle er jo med til at nyde de gode grønsager haven kan frembringe.

Vi har haft lidt problemer med internettet, så jeg håber jeg kan få dette af sted til jer.

Tak om I vil tænke særligt på Samuel og hans familie.

De kærligste hilsner fra os,

Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Martial, vagt, laver fint kunsthåndværk

Varme trøjer på en kold dag

Gulv i pavillonen

Kontor renoveres

Kategorier: Rejsenyt 2021

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.