Rejsenyt 11, 2023

Udgivet af Admin2 den

            Bangui 28.11.2023

Kære alle

Det er længe siden i har hørt nyt her fra os, jeg håber mange af jer følger med på Facebook. Der har jeg haft bedre muligheder.

Af uforklarlige grunde virker vores netforbindelse ikke så godt i tiden. Messenger og andre af de sociale medier kan bruges til korte billeder og videoer. Her giver man regnen skylden, og det regner også meget endnu, selv om det er sidst på regntiden.

Vi har haft travlt. Det er blevet bestemt, at vi skal holde indvielse af centeret den 7. dec. Det betyder, at det hele gerne skal stå i fineste orden, gæster skal inviteres, planer for ceremonien etableres og en hel masse andre ting. Ting, som ikke giver de store problemer hjemme, men her bliver til en helt anden dimension. Bare det med at skaffe overdækning og stole til så mange mennesker, de skal jo helst sidde godt og i skygge.

Bespisning er et helt andet kapitel. Det er forventet, at der bliver serveret mad, masser af det! Vi har ikke de helt store muligheder, men vi vil gøre vores bedste. Stella og Evodie har lovet at hjælpe i køkkenet. Stellas ældste datter vil også komme og hjælpe. Vi har måtte købe et par store gryder, og vi låner stole hos musikskolen. Ingen forventer is til dessert, eller kolde drikkevarer. Vores køleskabe kommer på overarbejde alligevel.

Samuel er klar med kyllinger til indvielse

Bent og jeg er i Bangui lige nu. Niels Grymer kommer hertil i dag, håber vi. Vi har bedt meget for at turen hertil måtte gå godt, og at der ingen forsinkelser er. Det sidste vi har hørt er, at de er på vej fra Nairobi. 

Vi har været ude med invitationer i Bouar, og der bliver vi mødt med positive tilkendegivelser over vores arbejde og de projekter, vi har planlagt. Det er dejligt at blive anerkendt. Vi har haft Sylvain med. Han har hørt de pæne ord og har delt med de andre. Det har også givet energi og lyst til at vise centeret fra den bedste side.

Som noget af det første, tog vi taget ned på den lille paillot, lige ved porten og indgangen til centeret. Det var ved at være hullet og slidt. Derefter har Bien lavet en ny spærkonstruktion inden der blev lagt ny græs op. Alle kom i lørdags og hjalp. Inden, havde de brugt mange timer på at skære græs på vores egen grund.

De synes, at det nye tag er rigtigt fint og roser Bien for hans arbejde. Det er jo ikke sådan, de selv laver tag på husene, og alle kan se forskellen.

Den nye spærkonstruktion

Der skæres græs til taget

Vi har haft besøg af nogle amerikanere, som driver et stort projekt her. De har masser af udstyr og kompetence til at bore efter vand og sætter pumper op. De er lige startet med at bruge solarpumper fra Grundfos ude i landsbyerne. Det giver rent vand og arbejde til nogen, som bliver ansvarlige for at samle penge ind for det vand der bliver pumpet op. Det er deres løn. Vi håber at kunne lave noget samarbejde med dem i fremtiden.

Vore amerikanske gæster filmer solnedgangen fra vores have

Mette kom for at fortsætte undervisning. Hun har ikke fået arbejde endnu og valgte at komme og give endnu en omgang undervisning, og så kunne hun jo også hjælpe lidt med indvielse.

Hjalte og Magnus, to kvikke unge mænd, har valgt at afslutte deres Afrika rundtur med at komme til os. De har oplevet et helt andet Afrika end vi har her. De har masser af energi, og giver noget helt andet til vores ansatte og folk omkring os. Det at spille fodbold er meget populært, og det kan Hjalte og Magnus! Der bliver luret mange triks af, når de spiller.

Hjalte og Magnus

De har hjulpet med at sætte hegnet omkring gederne bedre fast. Det var blevet en helt vane, at når vi spiser middag, kom gederne op til os og ville spise med. Vi har igen haft besøg af veterinæren. Han har vaccineret gederne, og de ser ud til at trives. Vores høns derimod, er ikke så flinke. Vi har en høne som har 1 kylling. Hun vil ikke lade andre høns i fred. Sidst plukkede hun en hane til plukfisk inden vi fik ham reddet ud. Hun må nok komme i den lille hønsegård og være alene.

Mette har brugt tid i børnehaven, taler engelsk, lærer lidt om planlægning, giver gode råd om konflikthåndtering og andet. Der er 20 børn i børnehaven, og det går ret godt. De har stadig brug for oplæring og forståelse for den måde, vi gerne vil undervise på, men de gør et godt arbejde og børnene er lykkelige og glade. Der bliver gjort lidt ud af dagen når en af børnene har fødselsdag. Forleden dag fik de kage med lyserød glasur.

Hjalte og Magnus har også lavet en ny rutsjebane. Den vi havde stillet op for et par år siden, var blevet spist af myrerne. De er meget sultne her i landet 🙂  Det blev til en fin trappe, malet i sort og hvid på trin og håndliste, så de små ikke brænder fingrene, når solen bager på det sorte træ.

Træet forberedes i værkstedet

Den nye rutsjebane

Tak til alle jer, som har hjulpet med til at vi kan få en fin indvielse. At der kan blive mad nok til at bespise alle de mennesker der kommer og som vi gerne vil sige tak for deres hjælp til at vi er nået så langt, med byggeriet, med at få tilladelser og med at passe på centeret og se det som noget de kan forholde sig til og bruge i fremtiden.

Kærlig hilsen
Vera

Opdatering om aftenen d. 28. nov:
PS. Niels og Pjotr ankom planmæssigt til Bangui I dag. Alt ok, også deres bagage var med. 

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Kategorier: Rejsenyt 2023

1 Kommentar

Hanne · 29/11/2023 kl. 13:13

Hvor er det glædeligt så meget der sker, og ros for den fine trappe på legepladsen (hvid maling👍)
Ønsker jer en dejlig indvielse 😍
Beder vedvarende for jer alle i Bouar 🙏
De varmeste hilsner Hanne

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.