Rejsenyt 12, 2022

Udgivet af Admin2 den

Bouar 11.11.2022

Kære alle                                                                                                                              

Så blev vores hønsehus færdigt og installeret i haven. Der blev købt 3 små fine høner og en stor flot hane. Den ene høne klarede ikke flytningen, men de andre ser ud til at være godt tilfredse med deres nye hjem.      

Vi vil så gerne vise, at det er muligt at holde høns i et indelukke, give dem rester fra køkkenet og lidt korn, og derved give mulighed for at få æg og kyllinger. Der er mange høge, et lille dyr der ligner en mår og slanger der gerne vil have fat i høns og især de små kyllinger. I vores lille transportable hønsegård er høns og kyllinger i sikkerhed. Der er stor opmærksomhed omkring det fra vores medarbejdere og vi håber at kunne fremvise det til flere så andre kan få lyst til at opdrætte lokale høns og ikke importere kyllinger der KUN kan klare sig med specielt foder og antibiotika.

Vores nye havemand kan nu se at hans metoder virker mht. dyrknings metoder. Vi har høstet mange jordnødder, de røde kidneybønner er nu ved at være tørre nok til komme ud af bælgen, majs er der ikke blevet så mange af, men nok til at børnene kan få grød hver dag. Også mange andre grøntsager giver et fint udbytte. Hver dag kommer der en spand fuld af havens grøntsager. Jeg har lært Samuel at blanchere, så de mange grønne bønner ikke går til spilde og at vi ikke behøver at spise dem hver dag. At vi har mango, Guava og andet uden for sæson, er stadig en ting at undre sig over! Marmelade, syltede agurker, løg og rødbeder er alt sammen nyt.

Mette har altid været meget glad for de røde blomster der kaldes Karankandji. Det er en Hibiscus art som gror meget fint her. Vi havde det også i Nigeria, men her bliver de endnu mere røde og smagfulde. De fleste bliver tørret og gemt men Mette vil gerne have marmelade og da skal de være friske. Hun er blevet helt god til at pille frøskallen ud, men det giver røde fingre.

I dag fredag, er det blevet til fridag her i Bouar. I weekenden skal her være en slags dyrskue, vil vi nok kalde det på dansk. Fra hele landet kommer folk med de ting der er dyrket og fabrikeret lokalt. Vi har set det tidligere her i Bouar for mange år siden. Det plejer at holdes på skift i de forskellige kommuner men pga. uroligheder har der ikke været afholdt noget i flere år. Det er ret stort i år, med hjælp fra FN er der blevet jævnet et stort område lige uden for byen, boder med tag og en tribune til landets præsident som vil, efter planen deltage, sammen med ministre, ambassadører og andre ”store” folk. Dvs. betydningsfulde! Der er 2 traktorer i præmie til de bedste udstillere. En gave fra EU.

Man har givet skolebørn og andre (som vores ansatte) fri fordi man er bekymret for deres sikkerhed. Vel, det er den officielle version. Nok er det mere at skolelærere ikke vil arbejde når andre fester og festlighederne er allerede godt i gang. Vi har set at der er blevet bragt forsyninger ind fra Cameroun, især øl og sodavand er i høj kurs.

Vi håber det bliver muligt for os at tage ud til pladsen i morgen for at se på festlighederne. At dømme efter forberedelserne bliver der meget at se på.

Vi er så småt begyndt at forberede julen. Børnehaven plejer at pynte med guirlander og hjerter som børnene kan tage med hjem når de går på juleferie. Vi plejer at holde en lille fest for vores ansatte, med god mad og små gaver. Det er lidt tidligt men vi rejser herfra i slutningen af november.

Tak for jeres mange kærlige hilsner og foldede hænder. Det er godt at vide i er med i vores anstrengelser.

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Kategorier: Rejsenyt 2022

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.