Rejsenyt 12, december 2018

Udgivet af Admin2 den

Kære venner                                                                                                                            Bouar 07.12.2018

Det har været nogle begivenhedsriges dage vi har haft den sidste tid.

Casper kom og var til stor hjælp, blot ikke med det han oprindeligt var kommet for. Vores 5 containere er stadig ikke kommet, de er i havnebyen Douala, og det ser ud til at de ikke lige kommer i løbet af et par dage. Derfor har vi, på Caspers ide, sendt ham hjem. Han ringede til sin chef og spurgte om han måtte komme og arbejde og så tage fri igen efter nytår og komme igen i 4 uger. Det er en hurtig tænkende chef, som siger ja til det på en samtale fra Afrika der varer under 5 min. Vi er imponeret og taknemlige.

Vi har fået udrettet en masse i de 14 dage han var her. Som i jo har hørt og set, fik vi lavet en fin bageovn. Nu kan gåsen blive stegt, hvis altså vi havde en gås! Vi kan bare brød og lave kage, men også der må vi beherske os, vi har ingen bageforme, så vi har kun hvad der kan findes i de små butikker på markedet. Der er ikke meget at få, men vi prøver at være kreative.

Vi har også fået lagt have an, Casper har hjulpet Pedro og de har fået lavet bede og sæt af til parkeringspladser. Det er meningen der skal sættes hæk, men det er lidt svært at få til at gro nu, når det ikke længere regner. Pedro er dog på nakken af vores vagter, som skal vande alt der er nyplantet. Det kniber somme tider, da vandet skal hentes et stykke vej herfra. Det bliver spændende at se hvor meget der vil gro. Jeg har også en hel masse frø, som en af vores datter Mettes veninder i USA har givet. Bl.a. blomster. Det kan Pedro rigtig godt lide. Han planter blomster, som han henter ude i den vilde natur, nogle han henter hos sine venner og andre fra sin egen have. Det ser fint ud.

Der er gået alt for meget tid med at skrive frem og tilbage mellem dem som skal få vores containere frem. De har rigtig ”klokket” i det i Douala. Det er træls og betyder at vi mangler noget at give os til. Vi har allerede lavet en masse forberedelser men nu mangler vi tingene i containerne. Vi håber og tror at containerne når at komme hertil inden jul, men vi kender også til arbejdsgangen på vej hertil.

Casper har lovet at komme igen efter nytår. Det er et dejligt tilbud, vi kan jo bruge hans hjælp, og vi vil så gerne i gang med det vi er her for. Rigtig mange spørger til, hvornår vi kan starte børnehaven og hvornår vi holder det første kursus. Der stor interesse for vores projekt, derfor er det også ærgerligt vi ikke kan komme i gang.

Vi havde håbet der var mulighed for at sende brev i Bangui, men det vidste sig, at netop de dage var der problemer med flere ting. Der var ingen vand fra det offentlige vandværk, heldigvis har alle reserver, der var heller ikke elektricitet. De fleste har en nødstrøms generator, så byen brøler af denne larm. Det var heldigt for mig, jeg fik lov til at låne søstrenes vaskemaskine og fik vasket vores lagner og håndklæder. Alt andet vasker jeg her i Bouar, i hånden. Godt jeg har lært det hjemmefra, vi havde ikke vaskemaskine. Derudover var internettet også nede. Vi fik ikke sendt noget afsted. Vi sendte en hel masse billeder med Casper, nogle af dem, håber jeg vores webmaster vil dele med jer.

Herfra sender vi varme hilsner og glædelig 2. søndag i Advent

Bent og Vera

 


1 Kommentar

Hanne Veiby · 08/12/2018 kl. 23:55

Kære Vera og Bent – så ærgerligt med de containere, og det er som om jeg ikke bliver bønhørt 😉 Men jeg fortsætter. Ja 2. søndag i advent,,og Helle og det store,julekor er klar til i morgen k. 16. Det er altid en dejlig oplevelse,,og ydermere er den gode stemning vendt tilbage til Margrethekirken 🙏
Må Gud velsigne jeres gerning.
Kærligst Hanne

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.