Rejsenyt 15, januar 2019

Udgivet af Admin2 den

Kære alle        

Godt Nytår til jer!                                                                                                   Kirketerp 04.01.2019

Jul og nytår kom og gik, vi fik nogle dejlige dage med vores familie og nærmeste venner.  Vi hørte fra vores medarbejdere i Bouar at alt var ok og at de så frem til vi kom tilbage med fornyede kræfter.

Vi havde billet til returrejse den 4 januar, fra Aalborg. Casper som jo måtte rejse hjem, havde fået fri, endnu en gang fra sit arbejde, og var klar til at tage med.

Den 3 jan, sidst på dagen, ser vi så, at en mail er kommet ind, som oplyser om at vores fly er aflyst. Ikke nogen forklaring til hvorfor, blot en ny billet med 4 dages ophold i Casablanca, Marokko og ankomst til Bangui den 10 jan.  Det lyder umiddelbart skønt med 4 dages ferie i Marokko,  men vi vil jo hellere til Afrika og i gang med vores projekt.

Vi har brugt meget tid sammen med vores rejseselskab, Unitas Rejser, på at forandre billetterne så vi kan komme af sted så hurtig som muligt. Det er aldrig let når tiden er kort og det er også blevet noget dyrere.  Vi har billet til at rejse fra Aalborg på mandag den 7.  Det er den rute vi tidligere har brugt, så der er også tryghed for pengene.  Vi ser frem til at komme tilbage til Bouar, til vores medarbejdere som venter, og forhåbentlig til de sidste 2 containeres ankomst.

Der har været mange sten i vejen, mange ekstra omkostninger og mange problemer i forbindelse med disse 5 containere. Somme tider næsten uoverskueligt i øjeblikke, men som altid har vi mærket, at vi ikke er alene og at der sendes mange bønner vores vej. Tak for bøn og tanker og for jer der har givet en ekstra julegave til at dette kan lykkes!

Nu ser vi frem til at komme i gang med at rejse spær, lægge tag på og komme i gang med nogle af de aktiviteter som både vi og befolkningen er ivrige efter.  Der efterspørges især om vi snart kan åbne børnehaven. Jeg håber stadig der er nogen her i vores bagland, som har lyst og faglig kompetence til at hjælpe arbejdet i gang. Jeg tænker især, at lægge en strategi og udarbejde en plan for hvad børnene har brug for og får mest ud af. Hvor mange der har specielle traumer og problemer, har vi ikke kendskab til pt, men det må komme lidt hen af vejen. Vigtig er det at få lagt et program som vi kan arbejde ud fra og gerne en eller flere som vil komme ud og sætte i gang. Vi tænker også at der skal noget undervisning til af lokale medarbejdere. Der findes jo ikke et lokalt pædagog seminarie vi kan rekruttere fra. Vi håber meget at være klar fra efteråret.

Vi har haft rigtig god tid til at snakke med mange forskellige folk, som har besøgt os på vores grund eller som vi er stødt på, hvor vi har haft ærinde. De bemærker, at vores projekt åbner muligheder for at skabe en indtægt og frihed for den enkelte, eller kooperativ gå flere sammen. Vi taler meget om autonomi, selvstændighed inden for de rammer der findes lokalt. En sagde, at vi jo ikke skabte noget nyt, vi synliggjorde bare mulighederne for dem! Det er præcis vores mål!

En anden ting at takke for, er at vi får en ny volontør, Tobias Hygum, har sagt ja til at komme når Casper rejser hjem i feb. Han har håndværkserfaring, er vant til at rejse og FDF’er, lige som Casper.  Det vil hjælpe os meget. Vi er jo kommet noget bagefter, og det bliver bemærket hos regeringen. Vi skal afgive rapport hver 6 mdr. De ser vi arbejder på fuld kraft, men forventer, at vi snart kommer i gang med det der var det egentlige projekt.

Næste gang i hører fra os, er vi forhåbentlig i fuld gang. De sidste 2 containere skulle gerne være ankommet.

Mange kærlige hilsner

Bent og Vera


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.