Rejsenyt 2, 2021

Udgivet af Admin2 den

Bouar 11.04.21

Kære alle                                                                                                                         

I dag fik vi regn for første gang i en måned, det giver noget kølighed og alt bliver nyvasket.

Vi kom hertil i torsdags. Vores ven, den katolske fader Benedykt, kørte os hertil. Turen til Bangui var fin, alle steder tages der hensyn til Covid-19, og med en negativ test havde vi ingen problemer. Heller ikke ved de mange politicheck.

Vi havde en dag i Bangui. Mødtes med Elyse og fik lidt opdatering på container og den politiske situation. Alle dokumenter er underskrevet og skulle være i orden for at containeren kan komme til Bouar. Den er allerede i Douala havn. Nu må vi bare vente, og håbe at vejen kan holdes farbar.

Der er stadig uro i landet og oprørene er ikke langt væk, men lige nu holder FN og russerne vagt ved alle indfaldsveje her i Bouar og andre store byer. Vi har hørt, at der nordpå, langs grænsen mod Chad er mange af de muslimske oprørsgrupper. De har ikke, som tidligere, øvet vold mod civile, men taget fødevarer.

Her på centeret var alt i fin orden. Alt er blevet vedligeholdt og haven og markerne er tilsået. Samuel havde dejlig mad til os, da vi ankom, og vores store opholdsrum og køkken var rent og indbydende.

I dag, søndag eftermiddag, har vi holdt personalemøde. Vores 5 ansatte kom og fik kaffe og kage, og vi kunne overbringe hilsen fra bestyrelsen og vores familie. De fortalte om deres oplevelser under urolighederne. Der blev ikke forsøgt indtrængen på centeret fra oprørernes side, og de var glade og taknemmelige. Der har været indbrud flere steder i byen, både af oprørerne og andre, som benytter enhver anledning, når politi og militær er optaget til anden side.

 De gav udtryk og tak til alle jer, der har sendt bøn og tanke til dem. Det betyder meget for dem at vide, at de er i vores tanker. Vi har stået i tæt kontakt på telefon under hele perioden.

Da oprørerne blev drevet væk og dagene igen blev normale, blev det muligt at de kunne samles og modtage undervisning. De har alle fået et godt kendskab til Excel og Windows, som kan være til stor nytte i deres arbejde her på centeret.

I morgen kommer Stella, børnehavelederen. Hun og jeg vil forsøge at planlægge åbning af børnehaven snarest. Jeg fik en god snak med min nabo, som er pædagog, og som gav mig nogle gode input omkring børn, og hvordan man bedst giver dem en god dag i børnehaven. Vi skal også have forældrene i tale og fortælle, hvad vi i fællesskab kan gøre for børnene.

Mange kærlige hilsener

Bent og Vera  

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Kategorier: Rejsenyt 2021

2 Kommentarer

Hanne · 15/04/2021 kl. 11:58

Kære begge!
Dejligt I er kommet godt frem! Nu håber vi, at containeren snart ankommer.
Gud velsigne jer, alle de gode mennesker, der passer på bygning, jord og hele projektet!
Kh Hanne

Ellen Bastholm Christensen · 14/04/2021 kl. 16:51

Kære Vera og Bent. Det er fantastisk at læse om jeres mod og begejstring for at gøre noget for en lille by i Afrika og for de mennesker der bor der.
Knus og kram fra én der støtter med et lille beløb.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.