Rejsenyt 2, 2022

Udgivet af Admin2 den

 Bouar 15.02.2022

Kære alle

I morgen er det en uge siden vi kom her til Bouar. Nogle af jer har læst på Facebook at vi kom godt hertil, og blev vel modtaget af vores folk. Bilen kørte næsten som den burde, dog gik de sidste 60 km noget langsomt, da vi måtte konstatere, at brændstoffilteret nok var blevet noget tilstoppet. Der er mange og lange bakker og så tabte bilen farten. Vi kom dog heldigvis hertil uden vi var helt i stå!

Jeg havde bragt en slem forkølelse med mig fra Danmark, heldigvis ikke corona. Den har jeg så plejet, har ikke været til ret meget nytte, og har ikke haft ret meget stemme. Nu er jeg heldigvis ved at få det bedre og energien kommer langsomt tilbage.

Vi havde Astrid, vores nye volontør med. Hun har lovet at hjælpe med børnehaven og engelskundervisning.

Børnene er nu tilbage fra juleferie og Evodie og Stella er klar til at lære om pædagogik og meget andet som kan være til stor hjælp for både dem og børnene. Det er dejligt at mærke hvordan børnene glæder sig over at komme tilbage i børnehaven og finde legesagerne frem. 

Børnene leger

Engelsk har været et stort ønske hos vores folk og de er så motiverede for at lære. Måske bliver de lidt skuffede, når det går op for dem, hvor svært det er at lære et fremmed sprog. Vi er stadig langt fra perfekt til fransk, men måske et godt eksempel på at man kan meget hvis viljen er til stede. 

Vi havde nye reservedele med til Samuels cykel. Nu kan han cykle til og fra arbejde. Det tager ca. 1 time hver vej at gå. Netop at han kan komme hurtigt frem og tilbage, er i hans tilfælde vigtigt. Hans kone er syg. Måske en fødselsdepression, der aldrig er blevet behandlet. De har 4 børn, den yngste knap 3 år. Hele sidste år var hun indlagt, noget ret usædvanligt her, og blev behandlet på det katolske sygehus godt 10 km herfra. Hun fik det lidt bedre, men langt fra godt og hun var ikke i stand til at være alene. Hendes mor var hos hende om dagen når Samuel var på arbejde, og de større børn måtte klare meget arbejde derhjemme. En læge i Bangui sendte noget medicin hertil, som hun nu bliver behandlet med. En injektion hver måned kan holde hende nogenlunde i stand til at være hjemme. Hun kan dog ikke arbejde, så Samuel må fortsætte med husarbejde og madlavning når han kommer hjem. De fleste her ville nok have fundet en ny kone, men Samuel er et hjerte godt menneske og klager sig aldrig. Føj ham gerne til jeres aftenbøn, han kan nok bruge det!

Samuel og Bent med cyklen

Vi mødte høvdingen da vi kom. Han hilste og ønskede os velkommen, men bemærkede at bilen var meget beskidt. Den havde jo stået i Bangui, mens vi var hjemme. Senere kom Pedro og vaskede bilen så nu skinner den igen, og vi har kørt rundt i byen uden problemer. Den skal helst holde lidt endnu, vi fik jo ikke købt en ny bil. Benedykt, som Bent bygger musik skole for, har lovet at han nok skal køre til Bangui og hente alle der kommer på besøg, for kortere eller længere!

Pedro vasker bil

Det er tørt og støvet, ikke så varmt, men det varer ikke så længe inden det bliver varmere og luftfugtigheden stiger. Om en god månedstid kan vi forvente regn.

Tak for kærlige ord og tanker, det betyder så meget for os!

Bent og Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

 

Kategorier: Rejsenyt 2022

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.