Rejsenyt 2, november 2018

Udgivet af Admin2 den

02.11.2018

Kære alle

Så blev det fredag, vi er her stadig!

Planerne bliver ofte forandret, nogle gang til det bedre andre gange til stort besvær.

Vi havde planlagt at køre til Bouar fredag. Det blev udsat fordi en af de ministre vi skulle besøge ikke kunne se os onsdag, men fredag. Ok, så kan vi blive en dag længere! Samtidig var vi også blevet klar over at vores kort der beviser vores opholdstilladelse heller ikke var lavet til os. Det havde Elysee ellers sagt! Vi blev noget ”firkantede” da vi kom på immigrationskontoret. Der er 3 ”damer” som sidder der og holder os for nar. Havde ikke nogen kort til os. De har mange undskyldninger, men vi havde fået nok, vi har ventet mere end 1 år, så vi sagde at vi kom igen fredag for at hente vores kort, ellers ville vi gå til ministeren.

I dag fik vi så vores kort! Vi skal dog igennem proceduren igen om et år, men den tid den sorg. Lige nu betyder det vi kan blive her nogle måneder.

En anden ting der kom ud af vores forandrede planer var, at vi fik betalt den administrative told vi skal betale for at få vores containere igennem. Med det betalt her i Bangui behøver lastbilerne ikke at køre hele vejen til Bangui til fortoldning, for så at køre tilbage og læsse af i Bouar. Det er ca. 450 km hver vej. Containerne er ankommet til nabolandet Cameroon, så hvis alt går godt skulle de komme om en uges tid.

Vi har nu fået nummerplader på vores bil, alle de tilladelser der skal til for at den må køre på vejene inkl. forsikring. Det er alt sammen noget der tage tid at få. Hver eneste dokument skal underskrives af flere personer, vores navne og numre på vores pas, og penge skal der også betales. Man kan blive helt træt af at rende rundt til alle disse forskellige kontorer som ligger spredt rundt omkring i byen. Vi går mest rundt, taxa er dyrt, men i dag har vi kørt taxa, ellers kunne vi ikke nå det hele.

Vi har fået bilen tanket op, og har en dunk med 20 liter i reserve. Vi kan ikke være sikker på at finde brændstof på vejen. Vi har mad og vand så vi kan klare den lange tur. Og så har vi fået en chauffør. Sidste på dagen kom vi i tanke om at vi ikke havde fået lavet CAR kørekort. Vi havde ventet, da vi ikke var sikker på at  få kort på opholdstilladelse. Luc mente det var bedst vi fik en chauffør og han har selv  bestemt en tur til Bouar, så lod han os få hans chauffør og han vil selv køre sin bil. Det er så dejligt at vi kan hjælpe hinanden.

Nu har vi betalt her hos søstrene, vi har sagt vi kører kl 5.30 i morgen, og aftalt at lægge nøglen i kassen ved køkkendøren. Vi håber chaufføren kommer til aftalt tid så vi kan komme afsted. Det vil være bedst at komme til Bouar inden mørkets frembrud. Vi skal jo lige pakke huset ud inden vi kan få et sted at sove!

Tak for bønner og kærlige tanker i sender med os på vejen i morgen. Også vores herfra til jer!

Bent og Vera


1 Kommentar

Hanne Veiby · 04/11/2018 kl. 19:43

Åh I kære mennesker, jeg beundrer jer, at I kan og må tåle al den langsommelighed.
Nu er det søndag, og jeg håber, I er nået frem til bestemmelsesstedet.

Vi havde en dejlig “Syng og spil dansk” aften med Helle. Hun er så dejlig at se på, når hun leder et kor og. Man kan se at hun så er i sit es. Dejligt at hun vælger at blive ved MK.

Det er jo Alle helgen søndag, men jeg fravalgte kirkegang, hvor der jo selvfølgelig er mange i sorg over et nært menneske, de har mistet i årets løb.

Det har jeg heldigvis ikke, så valgte blot at besøge mine forældres sted på Søndre Kirkegaard.

Kærlig hilsen og Guds velsignelse over jer og jeres gerning.
Hanne

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.