Rejsenyt 2, oktober 2019

Udgivet af Admin2 den

Bouar 14. oktober 2019

Kære alle

I 2 hele dage har det ikke regnet! Jeg bemærker det, fordi det har regnet hver eneste dag siden vi kom tilbage. Et tegn på at det snart er slut på regntiden.

Det passer mig helt godt, vasketøjet bliver nu knasende tørt og solen sender sine varme stråler. Myggene må finde andre steder, hvor der er mere fugtigt, og vi kan begynde at nyde at sidde ude om aftenen. Lytte til cikaderne og dufte røgen fra vagternes bål!

Vi synes vi har fået en god høst på vores marker. Jordnødder, majs og røde bønner. En del grønstager er det også blevet til. Vi håber at kunne have flere afgrøder næste år, men Pedro har ikke haft tid til at passe marker i år. Han har hjulpet med byggeri. Det har været godt han kunne hjælpe med byggeriet, det har også givet ham noget erfaring med bl a. en boremaskine.

 Byggeriet er kommet langt mens vi har været væk. Udvendige mure er færdige, alle vinduer sat i, flere døre kommer i denne uge og indvendigt sker der en masse. Så dejligt at se hvor meget de kan!

Folk spørger til hvornår børnehaven starter. Der er interesse for alt vi har gang i, men børnehaven ser mange frem til. Vi arbejder på at kunne starte op med en lille gruppe børn som en prøve. Hvordan er det for børnene at undvære deres mor? Er 4 timer for meget og vil de spise det mad vi synes er godt og nærende, men som de måske ikke kender hjemmefra? Kan de lege og more sig uden at skændes om legetøjet og vil de forstå at det skal blive her og de ikke kan tage det med hjem. Mange spørgsmål rejser sig i denne tid.

Vi håber, at der er en eller flere af jer som læser dette, eller kender nogen, som har lyst til at give en hånd, til at starte børnehaven op? Jeg har aldrig selv været i børnehave, mine egne børn heller ikke, så jeg kan ikke trække på erfaring. Håber der sidder én og tænker at ferien eller måske orlov, kunne give mulighed for at hjælpe dette i gang. Vi har allerede en ung kvinde, som er næsten færdig med sin læreruddannelse her, og som kunne være et godt emne til at stå for børnehaven. Vi ville gerne give hende hjælp til at få netop vores børnearbejde til at tage udgangspunkt i barnets behov. Det er ikke helt det, der praktiseres på landets skoler.

Vi har også fundet plads til et lille bibliotek. En pensioneret lærer har tilbudt sin hjælp hertil. Han vil stå for udlån og et par gange om ugen afholde læseklasse. Der er mange, især kvinder, der ikke kan læse. Vi er meget taknemmelige for hans tilbud, vi tror nemlig, at det kan være til stor hjælp at opdage verden og de mange muligheder der findes, når man kan læse og skrive.

Samuel, vores sidst ansatte her, sørger for at vi får god mad hver dag. Han har ikke så meget erfaring, men er villig og ønsker at lære mere. Han er noget imponeret over vores køkkenmaskine, som ælter dej og hakker kød. Alt sammen uden hans muskelkraft. Hver morgen lægger han dej og bager boller til alle der arbejder her. De er omkring 20. Kl 10 serverer vi kaffe og nybagte boller. Så er der stilhed mens det indtages!

Det at have hjælp i køkkenet har givet mig tid til at deltage mere i byggeriet. Vi har nu et kontor hvor vi bedre har plads til alt det meget bureaukrati, som er en stor sag her i landet. Ikke nok med kontrakter mellem os og vores ansatte, men der er flere instanser som skal have kopier og billeder og lidt penge for at registrere, hvem der arbejder hvor og for hvem. Vi skal også indbetale en procentdel af lønnen som angiveligt er til folkepension. Blot hører vi igen og igen at folk ikke kan få det udbetalt, når de ønsker at gå på pension. De afkræves beviser som reelt ikke kan findes, og derfor bliver intet udbetalt. Vi gør, hvad vi kan for at have kopi af alt. Vi håber, at vores ansatte vil åbne en konto i banken og indsætte et beløb her hver måned. Det kan de så hæve af, når de gerne vil pensioneres. Vi bruger tid på at forklare hvordan det virker og at pengene er ret sikre. Ikke mange har tænkt på at det var en mulighed.

Rengøring er også en af de ting der falder under mig. Nu skal vi have glas i vinduerne, men inden må vi skrabe cement af rammen. Der skal også fejes, inden der kan lægges belægning på gulve. Det der med en kost og et langt skaft, er ikke noget der er opfundet i Afrika.  En kost lavet af kraftig tørret græs, kan bruges og så bliver der så godt som støvfrit. Vi har også en støvsuger. Den er god til at klare de steder hvor man ikke lige kommer ind med en kost.

Sender jer mange kærlige hilsner,

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

Kontoret klar til brug

Samuel i gang med at ælte dej

Vinduer renses for cement

Her bliver plads til biblioteket


1 Kommentar

Torben Andersen · 27/10/2019 kl. 21:25

Stor cadeau til Vera, Bent og de dygtige medarbejdere. Hils dem alle!
Bedste hilsner
Torben

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.