Rejsenyt 2, 2023

Udgivet af Admin2 den

Bouar 19.02.2023

Kære alle

Nu har vi været i Bouar en uge, er kommet på plads igen, har fået fejet støvet væk og haft mange lange snakke med vores ansatte.

Det plejer at være ret varmt i februar måned, inden regnen begynder, men i år er der stadig meget tørt og den hylende vind, som man her kalder ”maigaro”, blæser stadig. Især om natten. Den bringer støv i kilovis og dermed også sygdomme. Vi ser frem til at få lidt ro på blæsten selv om det så bliver noget varmere.

Igen måtte vi bruge alt for lang rejsetid. Vores fly i Paris blev forsinket i 24 timer. Dvs vi først ankom til Bangui om onsdagen den 8. marts. I lufthavnen måtte vi aflevere vores pas, vi havde ikke et visum kun indrejsetilladelse, og måtte vente 2 dage på at få visum. Og så fik vi kun til 1 måned. Nu har vi så indsendt en begæring om at få 3 mdr. Vi og andre, oplever at der er problemer mht visum. Det er ikke klart hvad der foregår, men vi tror, vi ved, hvad der rører sig. Lige nu holder vi lav profil og følger udviklingen. Det vil vi fortælle om når vi ses til generalforsamling den 15. april.

Børnehaven har haft godt af at Sylvain er blevet tilknyttet. Han bringer energi og udfordringer som børnene har godt af. Stella, der jo mistede sin mand i januar efter kort tids sygdom, er stadig meget påvirket. Især da hendes svigerforældre, som hun bor med, har pålagt hende en masse påbud i forbindelse med sørgetiden. Bl.a. er der mange ting hun ikke må spise og ting hun skal overholde. Det er som om de giver hende skylden. Der er ret stor opbakning til Stella og alle prøver at hjælpe så meget som muligt. Da de ikke var lovligt gift, er det forventet at hun bliver smidt ud af huset og svigerfamilien beholder børnene, den yngste er 4 år. Vi vil hjælpe så meget vi kan.

Evodie er trofast og altid den der klarer opgaverne. Hun er god til at lege med børnene, hurtig til at trøste og sætte plaster på.

I værkstedet har Bien Venue haft travlt mens vi har været væk. Han har lavet monterings beslag til de vinduer som der er blevet sendt fra Polen til Musikskolen. Det er termovinduer. Det er dog ikke helt uden problemer at få vinduer der er beregnet til et andet klima. Flere af dem er revnet og det ser ud til at der opstår for store spændinger pga. temperaturen. Vi håber der kan findes en løsning, så ikke flere revner.

Vi havde håbet at der ville være flere grøntsager i haven, men det har vist sig at der er blevet vandet alt for lidt. At vi har rigeligt vand er svært at forstå. Vi har sat turbo på vandingen og kan se at der sker fremskridt og tingene grønnes.

Forleden var det et voldsom blæsevejr og en masse mangoer er faldet ned.  Dem har vi fået samlet op og har lavet marmelade m.m. Vi har fyldt på glas og i fryseren. Alle medarbejdere har også fået et glas med hjem.

Samuel er tilbage efter sin ferie og alle er glade for at der nu igen er boller og mad hver dag.

Mette er klar til at undervise igen og alle glæder sig. Især engelsk er populært. Der er også en elev fra musikskolen. Han skal måske begynde et forløb i USA til efteråret og så har han brug for at kunne begå sig på engelsk. Han er ved at færdiggøre sin gymnasieuddannelse her i Bouar, men der er mange dage uden undervisning og nu taler man om at suspendere hele skoleåret. Der har været alt for mange dage hvor der ikke har været undervisning. Lærerne har strejket fordi de ikke har fået løn.

Tak for mange dejlige hilsner på Facebook og til os på vores mail. Vi prøver at sende lidt hver dag men net forbindelsen er meget svingende.

Mange kærlige hilsener herfra

Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Kategorier: Rejsenyt 2023

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.