Rejsenyt 22, marts 2019

Udgivet af Admin2 den

Kære alle                                                                                              Bouar 03.03.2019

Vi har det varmt efter den store regn i mandags. De 2 første dage, var her stadig køligt og jorden var fugtig, men dage og nætter har siden været meget varme. Sveden løber ned ad ryggen, hurtigere end den lette vind kan nå at tørre blusen. Vi både håber på mere regn og alligevel ikke. Vi har mursten som helst skal brændes inden det regner igen, ellers får vi ikke nok til vores vægge. De står klar til at blive lagt op på den specielle måde der gør at de kan brænde en hel masse på en gang. De skal bare lige finde noget godt tørt brænde.

Det har været en uge med mange bristede håb. Vi havde håbet FN Peru, ville hjælpe med at rejse tagkonstruktionen på centeret. Det er meget højt og tungt. De kom og så, og måtte beklage at det kunne de ikke! Bent har også været hos det firma der lægger asfalt på vejen til Bangui. De vil heller ikke hjælpe. De er bagud med deres arbejde og kan ikke afse nogen tid til at hjælpe os. Røde Kors lægger nye vandrør i byen, de har en kran som kunne løfte spær for os, men de kan heller ikke hjælpe.

Vi må klare os selv! Der er flere muligheder og vores folk er altid villige til at tage fat. Pierre, er en af de af vores mange lærlinge, som har klaret sig bedst, og han har yderligere fået stor erfaring gennem de mange store byggerier han har stået for efter vi rejste i ’99.  Han er en sindig mand, som tænker sig godt om. Ham og Bent har talt om hvordan vi skal få løftet spær på plads. På mandag laver vi stillads og hjælpegrej og tirsdag samler vi alle og løfter i flok. På forhånd tak til alle jer, der folder jeres hænder og ber for os, især på denne dag.

Det har dog også været ugen med gode ting. Torsdag gik Bent op til mekanikeren for at høre til vores bil. Han var i fuld gang med den og håbede den var færdig fredag. Det var den og nu har vi bil igen. Det har været svært at undvære en bil, men vi har haft god hjælp af Pedro og hans motorcykel. Han har taget os med op i byen når vi manglede noget.

Hver morgen samles vi, inden arbejdet starter for at bede for dagens arbejde. Vi skiftes til at bede. Det er dejligt at opleve at flere nævner jer, som har gjort dette muligt og som er med til at dette center kan blive til hjælp. Der er stor forventning og der kommer mange ønsker om forskellige former for undervisning. Vores volontører har indtil nu, ikke talt fransk. Derfor er der et stort ønske om at kunne lære engelsk. Der komme mange ord som må oversættes, for at vi alle kan forstå hinanden.

Jeg må ofte have hjælp til at tale med kvinderne. De fleste taler ikke meget fransk, kun Sango. Og kvinderne kommer her meget. De finder småsten, eller hugger dem der er for store, til vores betonarbejde, som de så sælger til os. Så må jeg have fat i vores vagt og få ham til at hjælpe med at tælle op og regne ud hvor meget  der er sten for. Flere børn samler også sten. De får samme pris som kvinderne, det kan faktisk godt blive til en del penge. Kvinderne får på denne måde penge til sig selv som de kan bruge til hvad de vil. Jeg kan se, flere af dem får nyt tøj og sko. Jeg ville ønske børnene kunne købe noget godt legetøj, men det kan ikke findes her. Flere af børnene giver nogle af pengene til deres forældre, det fortalte en af vores vagter mig.

For os er det er stor hjælp at få sten bragt hertil byggepladsen og det er godt at pengene kan komme befolkningen til nytte.

Bent har været ude og finde mangoer i dag. Vi har spist det marmelade som jeg fik lavet sidste uge. Pedro har også snart spist alt det han fik lavet. Vi må have gang i gryderne igen.

I skal nok snart høre fra mig igen. Så håber jeg, at kunne sende nogle billeder af spær på centeret. Det bliver en spændende uge vi går ind i. Tak fordi i følger os!

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

Dette skal bære spær på centeret

De er blevet helt gode til tagarbejde
Børn og kvinder samler småsten til betonarbejde
Joseph hjælper med at betale for sten

3 Kommentarer

Torben Andersen · 08/03/2019 kl. 21:00

Kære flittige arbejdere!
Det er dog fantastisk som det går fremad, med projektet. Og så ser det godt og stabilt ud!
Ja flotte billeder. Fortsat god arbejdslyst
Guds fred
Torben

Pia Kamp Nielsen · 07/03/2019 kl. 13:50

Hejsa
Hvor lyder det bare godt, alt det der sker hos Jer. Jeg er med til at afholde en pigefridag i Hobro d. 16 marts, hvor jeg vil sælge varmepuder mm og indtægten sender jeg til Jer. Håber at de 94 damer der kommer der vil købe, så jeg kan sende et beløb der kan støtte
jeres gode arbejde i Hjerte for Afrika.
Ønske Jer Guds rige velsignelse over Jeres arbejde
Kærlig hilsen Pia Kamp

Helle Langdahl · 04/03/2019 kl. 23:06

Dejligt brev og skønne billeder! Det ser så godt ud og nøj, hvor der sker meget! =) Man bliver jo helt stolt af at være med på sidelinien og støtte jer!

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.