Rejsenyt 23, marts 2019

Udgivet af Admin2 den

Kære alle                                                                                           Bouar 08.03.2019

Så kom alle spær på centeret! Hele flokken hjalp med at få dem lagt op på containerne og rejst og gjort fast. Der står de så nu. Pedro sagde, at de kan ses langt væk, folk vil spørge hvad det er der er kommet op så hurtigt. De er alle stolte og glade, og vi er taknemmelige. Alt er gået godt og ingen er kommet til skade. Det er tingen at takke for.

Vi har inviteret til rejsegilde på søndag. Alle var for trætte i dag. De ved godt jeg ikke serverer deres daglige kost, maniok, men de ser frem til at vi vil slagte en ged, friske grøntsager og brød og kage. Det er ikke noget de får, hvis de selv skal lave mad. Vi skal have fundet noget mere bestik og tallerkener frem. Det er stadig pakket i kasser i en af containerne, men vi skal nok finde det. Heldigvis pumper vandpumpen alt det vand, vi har brug for og selv om vores køkkenfaciliteter er noget primitive skal vi nok få en fin fest. Det har de fortjent, alle har været med til at vi kunne komme så langt.

Der er gang i byggeriet på flere kanter og tingene sker hurtigt. Alle de timer der er blevet brugt, inden ”gammelt jern” blev til nye spær og søjler, har været til stor hjælp her. Pierre, som jo har været med til at bygge sammen med os tidligere, er overrasket over hvor let og nemt der kan rejses søjler, at det passer med spær og bolte og skruer kan gå i de huller de er forudbestemt til.

Det er stadig varmt, indimellem går der skyer over himlen og vi tænker, at det måske kan give regn. Men indtil nu har det holdt tørt. Det er godt for vi har stadig mursten som vi gerne vil have brændt. Det er de sten som blev våde da det regnede, men som vi synes alligevel godt kan bruges. De er stillet op og klar til at blive brændt i morgen. Vi har selv overtaget brændingen denne gang. Det er vigtigt at de bliver brændt korrekt og helt igennem. Det har været et problem at få folk til at forstå at vi altså har prøvet det mange gange og har erfaring. Nu har vi samlet brænde sammen og så starter vi op som vi plejer i morgen tidlig. Senere på dagen og natten kommer der så 2 som skal holde ilden ved lige hele natten. Så håber vi det bliver godt og vi kan bruge de fleste sten. Pierre skal helst have noget at bygge med mens vi er hjemme til generalforsamling.

Flere af de frø og små planter der blev plantet inden jul, har med hjælp fra vagterne og deres flittige ture med vandkanden, vokset og har sat nye blade. Det er fantastisk at selv i den tørreste tid, kommer der blomster og blade, og flere træer er sprunget ud med nye blade og blomster.

Vi har mange mangotræer på grunden og snart vil vi kunne plukke frugt til at lave marmelade m.m. Der er mange slags frugt, guava, figner, avocado, papaya og bananer. Vi har planer om at få et stykke med jordnødder og majs. Nu må vi se hvor meget Pedro kan nå. Han skal også hjælpe Pierre med byggeriet.

God weekend til jer. Mange kærlige hilsener herfra

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

Klar til spær
Et spær på vej op
Mangler de to sidste. Så er alle også trætte

3 Kommentarer

Hanne · 14/03/2019 kl. 01:07

Hvor er I fantastiske, og dejligt at beboerne tager aktiv del i det store arbejde. Hurra for jer alle at I klarede det, selvom både FN, Røde Kors og den lokale entreprenør meldte pas.
Må der fortsat være velsignelse over jer alle!

De varmeste hilsner
Hanne

Per Harslund · 11/03/2019 kl. 09:51

Tænk om missionsselskabernes udsendte for 100 år siden kunne sende tilsvarende:”se min første hytte”.
Ja fantastisk tiltrængende opmuntrende at se godt fremskridedne arbejde.
K.h. Anne og Per

Thorkild Houe Andersen · 09/03/2019 kl. 17:19

Fantastisk opmuntrende?
Skulle der sidde en ven af HfA, der lige som jeg blev vældig entusiastisk og kunne tænke at delagtiggøre venner i dette opløftende brev med billeder nederst, så kopier linket her og send det til dem i en e-mail:

https://hjerteforafrika.dk/rejsenyt-23-marts-2019/

Hilsen
Thorkild
Bestyrelsesmedlem i HfA

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.