Rejsenyt 24, marts 2019

Udgivet af Admin2 den

Kære alle                                                                                        Bouar 18.03.2019

Så har vi ikke mange dage tilbage inden vi skal køre herfra og til Bangui, for at flyve hjem. Vi glæder os til at se så mange som muligt til generalforsamling! Vi har meget at fortælle og mange billeder som I ikke har set.  

Vi havde en dejlig dag i søndags til rejsegilde. Tobias hjalp med at stege kød oppe på murstenene, det passede fint at de kunne brændes og geden steges et og samme sted. Det blev dejligt mørt og smagte skønt. Det var et stort arbejde at holde ilden ved lige, det startede vi med allerede lørdag morgen, men om natten var Bent oppe nogle timer for at hjælpe Pedro og Bertram med at fyre. Det er tungt og varmt at slæbe store tunge træstykker ind i de smalle gange der er lavet i den ovn vi bygger op med mursten. Temperaturen må helst ikke falde, men skal stige til luften over ovnen er helt rødglødende.

Nu er vi ved at have pillet alle de brændte sten ned og sorteret dem. Der er enkelte der må brændes igen, men de fleste er fine og skal bruges til facade mur rundt om centerbygningen. Det skal Pierre snarest i gang med.

Tobias er ved at være hele vejen rundt om vores 4 hektar jord med at rydde og sætte af, der hvor der skal graves huller til rør, der skal bære hegnet. Der er mange huller og mange rør som allerede er blevet støbt ned. Vi har også indkøbt hegnstråd m.m. Pierre har erfaring med at lave et sådant hegn, så det skal han også holde gang i mens vi er væk. Det er så godt, at der nu er sat afgrænsning på, hvor vores grund går til. Så kan vi begynde at få plantet nogle afgrøder der kan give os et tilskud til vores kost. I første omgang bliver det jordnødder, majs og bønner. Jeg har lavet mange glas marmelade. En af vores vagter har plukket mangoer til mig. De er ikke helt modne, men det bliver alligevel til dejlig marmelade og mango chutney

Vi har også fået startet på at lave port og dør til at sætte i der, hvor muren er. Vagterne har ikke været så begejstrede for det store hul, som der ikke kunne lukkes. Nu kan de se, hvordan vi har tænkt at lave port og dør og det er de helt tilfreds med.

En af de ting vi nok ikke kan lukke ude er slanger, og dem har vi bare mange af. Jeg tror mindst der er blevet slået mere end 10 slanger ihjel siden vi begyndte at rydde græs og buske. De fleste spiser vagterne, kun de helt små bliver smidt i vores affaldshul. Der er flere slags, nogle af dem kender vi, andre ikke, men her slår de dem alle ihjel. Vi er heller ikke sikre på om de er giftige eller harmløse og tager ingen chancer. Heldigvis bliver de uden for, kun har vi haft en lille slange inde under køkkenbordet, men det er jo næsten også ude. Det er jo åbent køkken vi har, mellem de to containere. Her har vi også et par mus som piler rundt mens vi spiser aftensmad. De spiser de insekter der samler sig i lysskæret fra lampen. Man ellers holder de sig fra vores mad. Vi har sat fælder op men dem render de uden om.

I næste uge må vi få pakket vores ting sammen, få sat det væk der ikke kan tåle at blive vådt. Vi må skabe plads i en container til værktøj og materialer til Pierre og hans folk at arbejde med mens vi er væk. Det har regnet omkring os, men ikke her, kun den ene gang for 3 uger siden. Her er meget varmt og fugtigt nu og vi ville blive glade for en stor og dejlig regn. Det kommer nok men det er bedst hvis vi ikke har for mange ting ude der tager skade af vand. Vi har ikke fået tagplader på. Det må vi vente med. Der er nok for Pierre og hans folk at arbejde med, så det starter vi med når vi kommer tilbage.

Vores bil er endelig komme tilbage fra mekanikeren, men den er ikke helt ok. Den starter, men ikke så villigt, og der er en mislyd ved motoren som ikke var der før. Vi håber, det bare er tilkørsel af det nye stempel.

Vi lægger det hele i Vorherres hænder, turen til Bangui og videre hjem, folkene som skal fortsætte arbejdet her og vores ophold i Danmark. Vi ser frem til at mødes med mange af jer. Tak for jeres mange kærlige hilsner og foldede hænder.

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

Pænt klædt på til rejsegilde
Træer der blomstrer i tørtiden
Porten er næsten færdig
En af de uindbudte gæster

1 Kommentar

BENT MAGEDIN · 21/03/2019 kl. 13:59

Hvor er det dejligt at se og høre fra jer, om hvordan arbejdet skrider frem.
Vi ser frem til, senere at komme ned til jer, og følge arbejdet på tæt hold.
Nu glæder vi os til snart igen at skulle mødes med jer.
Både projektet, medarbejderne, og ikke mindst i to ildsjæle er med i vores bønner
Mange kærlige hilsner fra Anna og Bent.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.