Rejsenyt 3, 2022

Udgivet af Admin2 den

 Bouar 27.02.2022

Kære alle                                                                    

Så er hverdagen kommet godt i gang!

Vi har fjernet det meste støv som var kommet ind, trods alle vinduer og døre havde været lukket, men med den evige blæst og tørke, er det svært at holde ude. 

Det er varmt om dagen, selv om støvet hænger i luften og delvis dækker for solen. Regnen er på vej, men det er vist ikke lige indenfor de næste par uger, så vi må finde os i støv og varme lidt endnu.

Bien er startet på at bygge sit nye kontor, dvs. han er begyndt at lægge tag over containeren der skal blive til hans kontor.  Det bliver godt for ham at få lidt bedre plads til sit værktøj og regnskaber. Når vi er hjemme, er det ham, der klarer alle udbetalinger og holder styr på aftaler m.m.

Tag til containeren

Han har haft travlt, mens vi har været væk, med bl.a. at lave vinduer, døre og møbler til Musikskolen. Det går godt med arbejdet der. De har snart bygget 3 etager med plads til alle børnene og snart også værelser til deres volontører. Der er ofte 3-4 volontører fra Polen som er her 3-4 mdr. De har alle musikalske kompetencer. Nu bor de på klosteret hvor Benedykt hører hjemme, men det bliver godt, når de ikke skal køre frem og tilbage.

Vi glæder os over samarbejdet med Musikskolen. Vi har været til koncerter hvor børnene spiller og synger. Det er ret imponerende, hvad de har lært på forholdsvis kort tid. Sidst var vi til modeshow. En kvindeskole i byen, hvor der bl.a. undervises i kjolesyning, havde bedt om musik til ”catwalken”. Fine kreationer, men det mest interessante var nok hvor meget kvinderne selv fik ud af at vise deres tøj frem. De dansede, sang og lo til de dejlige rytmer.

Der kommer dagligt nogen, der tilbyder deres frugt og grøntsager. Vi har selv plantet, men det gror jo ikke så godt her i tørtiden. Der hvor folk har adgang til vand, eks. floden, kan de dyrke fine grøntsager. Det giver en indtægt til flere familier, som går sammen om at dyrke et stykke jord. Og vi får dejlig mad med masser af grøntsager!

Astrid er startet med engelskundervisning til vores ansatte. Det er noget de har ønsket i lang tid. De føler sig noget udenfor, når de ikke kan tale med gæster og volontører. Så der bliver lyttet og spurgt, og de giver udtryk for deres glæde over at blive undervist. Det er også en engageret lærer de har!

Børnehaven får også et lille tilskud fra Astrid. Hun deltager i deres lege og sange, hjælper Stella og Evodie til at forstå formålet med at tale, se og høre børnene. Ikke noget der er så normalt her. Børn i denne alder er jo nærmest til besvær. Astrid kunne forstå, at flere af børnene undrede sig over røgen fra skorstenen i køkkenet. Hun fik arrangeret en lille udflugt og en aftale med Samuel om at børnene kunne komme og se hvordan han laver mad på brændekomfuret, og at røgen derfor stiger op og ud af skorstenen. I samme stund fik de også lige set en vask og vandhane. Hvor mon vander forsvinder hen? Ud i kloakken, som de ikke kan se. Det må vi have talt noget mere om! Se Astrids billeder på Facebook her.

Børnehaven

Hver dag er en udfordring for os alle og ikke altid lige nemt at overkomme, men med fælles hjælp kommer vi et skridt frem. Der er mange ting, vi gerne vil sætte i gang, og vi håber flere vil komme og hjælpe os. Der er så store muligheder her, både til at forbedre sundhed og livsbetingelser, men også skaffe en indtjening ved at lære et håndværk.

Jeg har lige været ude og hilse på vores nattevagter og sige tak for i dag til dagvagten. George har været her siden kl 6.30 i morges, han har vandet grøntsagerne 3 gange og været rundt omkring hele vores grund for at se at alt var ok.

Nu er der så 2 vagter i nat. De skal også vande og gå deres runde.

George med rygsæk, på vej hjem, Sylvain og Gerwais

Jeg nævnte mit brev til jer, og de sagde jeg skulle hilse mange gange fra dem. Derfor et billede af dem alle 3, George med rygsæk, på vej hjem, Sylvain og Gerwais som er her til i morgen kl 7. Så kommer dagvagten og tager over.

Også mange kærlige hilsner fra os her

Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Maden nydes i fællesskab

Kategorier: Rejsenyt 2022

1 Kommentar

Torben Andersen · 06/03/2022 kl. 09:59

Tak for nyhedsbreve, tak for information og billeder! Dejligt at se børnene i aktivitet på centret!
Tak Astrid, Vera og Bent for jeres indsats – og sparring med medarbejderne!
Guds fred!
Torben

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.