Rejsenyt 3, maj 2019

Udgivet af Admin2 den

Bouar 31.05.2019

Kære alle                                                                                                                          

Der er truende sorte skyer og meget fugtighed i luften i disse dage! Det giver grøde til vores jordnødder, majs, bønner og andre grøntsager. Selv frø som vi sætter til forspiring kommer op på 2 dage. Solen titter frem nu og da, og så er det varmt, men når mørket falder på bliver det koldt og vi finder trøjerne frem og lukker vinduerne.

Det er dejligt at se alting spire frem, men det er også et stort arbejde at holde græs og ukrudt nede. Vi har ansat en ung mand, David, til at hjælpe, vi kan slet ikke klare det selv. Vi har talt om at vi skal have nogle geder til at gå og græsse, men vi har ikke haft tid til at lave indhegning til dem og hvis vi bare slipper dem løs, vil de helt sikkert spise alle vores fine grønne blade på jordnødderne og ikke græs og ukrudt. Vi håber at David også kan hjælpe med det. Vi vil også gerne have nogle høns. Æg kan købes, men de er ikke så friske som vi gerne ville have dem.

Byggeriet skrider også fremad. Det forandrer hele bygningen at der kommer tag på. Vi får mange besøg og mange spørger til vores projekt. Det er også godt at vide, at med dette byggeri bliver der også uddannet nye murersvende. Pierre har 2 unge mænd i lære. Normalt skal man betale for at være i lære men Pierre har jo selv stået i lære hos os for mange år siden og da fik han løn og det kører han også med. De er ret gode allerede, kan fint arbejde selvstændigt, men Pierre er over dem og retter ind, hvis der er noget der bliver lidt skævt.

Om godt en uge kommer Thorkild og Torben. Vores folk har arbejdet på fuldt tryk for at få blive færdige med tag og værelser. De er alle med på at der skal gøres en ekstra indsats. Vi giver så også lidt ekstra. Der er formiddagskaffe kl 10 med kage eller boller. Det skal helst være lidt enegiberiget, ingen af dem har spist morgen mad inden de kom på arbejde, og flere har langt at gå. De har selv lavet en madordning, så de får lidt at spise til frokost. 

Jeg har lige købt 20 liter honning. En meget fin kvalitet, fra Bohong. Det er ikke slynget med presset, som efter sigende skulle bevare flere af de gode næringsstoffer. Det var lidt af en udfordring at få det fyldt fra den store 20 liters dunk over i mindre størrelser. Bierne kom og ville have deres honning igen, så vi måtte vente til det blev mørkt.

I dag har vi betalt løn til vores folk. Det var ikke helt lige til, da vi kun kunne få store sedler i banken (125 dkk) og derfor måtte bede dem om at dele med hinanden. Vi har været i banken flere gange, senest her i formiddag, for at høre om de kunne give os mindre sedler. Først sagde de nej, derefter sagde de at jeg kunne få 2000fcfa sedler(25 dkk). Det blev jeg rigtig glad over og skyndte mig at skrive en check. Da jeg ville indlevere den til bankassistenten, kunne han fortælle mig et deres edb system var nede, pga en antennefejl, så de kunne ikke udlevere penge. Det var træls men vores folk tog det pænt, de er vant til det og ikke nær så nærtagende som vi. Det er et problem over hele byen. Hvis jeg køber en lille ting og betaler med en stor seddel, ser de helt ulykkelige ud for de kan ikke finde byttepenge. Somme tider bliver jeg nødt til at købe noget mere for at de kan få det til at gå op. Jeg ser også at de ofte giver bolcher, tændstikker eller en lille pakke kiks i stedet for byttepenge.

Tak for kommentar og kærlige hilsner. Hermed vores hilsner til jer!

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

(OBS: Der gøres opmærksom på, at siden har været nede. Hvis du tidligere har skrevet en kommentar til dette indlæg, er dette registreret, men vises desværre ikke her på siden)


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.