Rejsenyt 3, marts 2020

Udgivet af Admin2 den

Kære venner                                                                                                                       Bouar 13.03.2020

Det blev til mange dage i Bangui, især syntes de lange, fordi det er så skrækkeligt varmt og fugtigt. Det har regnet et par gange, men ikke nok til at køle luften ned, det har kun fået luftfugtigheden til at stige nogle grader.

Vi er blevet gode venner med en FN officer som bor hos Søstrene, han har hjulpet os flere gange, og vi snakker rigtig godt sammen. Han har også besøgt os i Bouar, når han har været der i forbindelse med sit arbejde. Han spurgte søndag, om vi havde lyst til at køre en tur med ham og se lidt af Bangui, som vi ikke normalt har adgang til.

Vi havde en dejlig eftermiddag, hvor vi bl.a besøgte det store dyre hotel, Ledger, som kun de meget rige har råd til at bo på. Der er en fin pool, som mange NGO’er betaler for at benytte, selv om de ikke bor der. Vi fik en kop kaffe og det kunne vi dog betale, uden at gå fra hus og hjem.

Derefter kørte vi lidt rundt langs med floden, Ubangi, som ligger langs med byens sydlige side. Derfra kan man se over til det tidligere Zaire. Vi fik også set udsigten fra det højeste punkt. Her har der i mange år været et skilt, med BANGUI skrevet i store bogstaver, så det kan ses langt væk fra. Vejen derop er kun for 4 hjulstræk og kun hvis man er kendt. Det er nærmest et hjulspor, som vi listede opad.

Men det var turen værd. Vi fik en storslået udsigt over byen og kunne tage billeder, som vi ellers ikke må.

Jeg er ikke den bedste fotograf, men håber alligevel, at i kan se hvor fantastik udsigten er!

Vi kom tilbage til Bouar i aftes, fik lejet en bil og chauffør, som kørte os hertil.

Vores egen bil er stadig hos mekanikeren i Bangui. Vi tror det er en god mekaniker, han er fra Syrien, og virker til både at være ærlig og dygtig. Han har nu haft bilen siden mandag og havde egentlig sagt, den nok kunne være klar til lørdag. En af vores venner, som var med os til Bangui, er blevet der for at køre bilen hjem, hvis den kan laves inden for overskuelig tid. Jeg har talt med ham her i eftermiddag, og da var der ikke tegn til at den ville blive færdig!

Vi har heldigvis nogle gode folk her, som arbejder flittigt, selv om vi ikke er her. Det er så dejligt at komme hjem, og se hvor langt de kommer.

Vi ville så gerne nå at komme lidt længere, så vi kunne få gang i børnehaven. Der mangler ikke meget, ikke rent bygningsmæssigt, men den unge kvinde, vi havde kontakt med og som havde sagt ja til stillingen som leder af børnehaven, har sagt fra! Hun har fortalt, at hun ikke er færdig til juni, men er blevet pålagt mindst 1 måned mere i den skole, hvor hun tager sin sidste praktikperiode. Dvs., at hun tidligst kan starte til aug. Yderligere er hun gravid, så det har lange udsigter.

Vi håber, vi kan finde en anden, men der er ikke mange, der har uddannelse og som ikke har arbejde. Her mangler lærere, så alle kan få job, hvis de er villige til at tage lidt uden for de større byer.

Yderligere er der jo så Corona, som nok ikke kommer til at give mange smittede her, pga. af varmen, men som jo giver problemer ret logistisk. Flyruter lukker, lufthavne lukker og nægter folk indrejse. Vi er ikke så bekymrede for at vi er i fare for at blive syge af Corona, men mere hvis der skulle ske noget andet med os, og vi så ikke kan komme hjem. Vi kan forstå at Udenrigsministeriet kalder alle danskere i udlandet hjem!

Vi vil forsøge at forandre vores billetter. I mellemtiden vil vi så knokle med at nå så langt som muligt her, så når dette forhåbentlig er ovre, at vi kan komme her tilbage, måske med en volontør der vil hjælpe med at starte børnehaven op.

Tak til alle jer, der har skrevet til os, det er så dejligt at høre fra jer og vide, at i følger os. Det mærker vi hele tiden! Tak for opmuntring, foldede hænder og gaver. At vi måske bliver nødt til at finde en anden bil, var jo ikke med i vores planer, men tak for alle bidrag. Vi er i gang med at undersøge markedet, både her og i Europa. Vi har brugt tiden i Bangui med at rende folk på dørene for at høre, om der var mulighed for at købe brugt eller leje. Lige nu ser det ikke ud til at være muligt. Vi kan købe en ny, men der er 3-4 mdr. leveringstid.

Jeg skal forsøge at holde jer opdateret, så meget som muligt, måske lidt korte breve, med de sidste nyheder.

Mange kærlige hilsener herfra

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

På vej op til udsigten

 

Kategorier: Rejsenyt 2020

1 Kommentar

Hanne · 14/03/2020 kl. 19:21

Tak for seneste nyt! Som I ved er Dk på stand by, og det påvirker alle mere eller
mindre. Ved det ikke hjælper at bekymre sig, men det er svært! Og man kan føle sig isoleret, da alle arrangementer pt aflyses.
Håber Gud vil velsigne jer og os herhjemme, så vi kommer godt igennem krisen 🙏
Kærlig hilsen
Hanne

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.