Rejsenyt 4, 2022

Udgivet af Admin2 den

Bouar 17.03.2022

Kære alle                                                                                                

Regntiden er så småt begyndt. Det har regnet et par gange, men ikke nok til at det kan mærkes på temperaturen. Det er stadig tørt og endnu varmere. Luftfugtigheden et steget lidt, og så føles det mere varmt. Vi har ikke fået regn i mere end 1 uge nu, så vi længes efter en god stor byge.

Bienvenue er gået i gang med at sætte de sidste tagrender op. De har været i restordre i lang tid, og der mangler stadig lidt dele, men nu er de fleste på plads, og vi har haft en mand til at grave vandafledningsrender flere steder. Det er med at være på forkant. Når regnen for alvor kommer, er det helt enorme mængder vand, der skal ledes væk. Bienvenue har fået god hjælp af Jean. Han er jo ellers havemand, men der har ikke været så meget til ham mens det var tørt, men nu skal han i gang på marken.

I dag har han været ude og brænde græs af, der hvor der skal plantes jordnødder. Om et par uger, når regnen har gjort jorden klar og blød, skal der såes. I mellemtiden skal han hakke og jævne jordstykket. Vi kunne bruge vores traktor, men vi har stadig ikke fundet nogen, der kan køre den og der er også alt for mange store trærødder og sten der skal fjernes inden den kan klare at køre i marken.

Vi hører om krigen i Ukraine og de spørger og lytter til hvad vi kan fortælle. De føler meget med den ukrainske befolkning, og en dag kom Evodie i blå og gult. Hun var meget klar over hvad hun signalerede og tilføjede at hun og alle her beder for det Ukrainske folk.

Vi havde nye bukser med ud til børnene i børnehaven. Vi kan ikke købe strækstof her, så jeg fik god hjælp af vores bestyrelsesmedlem Jytta. Hun syede dem alle, så jeg kunne tage dem med og bare lægge dem op. Børnene synes godt om deres nye uniform 🙂

Astrid bruger meget tid sammen med børnene. Hun lærer dem nye lege, sange og selv lærer hun nye gloser, både på fransk og sango. Et par gange om ugen har vi lidt undervisning med Stella og Evodie.  Astrid er god til at rose dem for at de tager nye ting til sig, og de forsøger virkelig at give børnene en god oplevelse og at hjælpe dem til at blive skoleparate. Vi har 9 børn, som skal starte i skole efter sommerferien. Der skal stadig læres mange ting. Tal fra 1-10, alfabetet og at kende farverne, er nogle af de ting vi øver. Samtidig prøver vi at hjælpe børnene til at takle konflikter og nederlag. Det er ikke alle der har lige let ved at sige ”undskyld”.

Astrid sammen med nogle af børnehavebørnene

Vi har et barn, som vi betaler for at komme i børnehaven. Det er ikke et stort beløb, men hun er forældreløs, og vi ville gerne gøre noget for hende. Hun mistede først sin mor, der døde i forbindelse med en tvillingefødsel, og blot en måned senere sin far, som var syg. Hun bor nu hos sin farbror her i Bouar.

Vi betaler også for broren til denne pige. Han er ældre og er kommet i privatskole. Ikke at det er ret meget bedre, men der er undervisning hver dag og læreren får løn.

Hver dag laver vore kok, Samuel, mad til os alle. Først laver han majsgrød til børnene, så bager han boller til formiddagskaffen og så skal han i gang med middagsmaden. Vi får mange forskellige ting, som folk her aldrig har smagt, men vi har ikke serveret noget, som de har nægtet at spise. Pandekager med grønsagsfyld er dog en stor favorit. Så skal der bare bages 25-30 pandekager. Godt vi har vores fine Morsøkomfur.

Der laves pandekager

Vi har længe ventet på at Pierre, vores murer som nu arbejder på Musikskolen, skulle få tid til at komme og bygge en støttemur, der hvor vi har gravet ud for at lave boldbane. Her i sidste uge kom hans søn, Bertram, hjem fra Bangui, hvor han har hjulpet en af vores venner med at bygge hus. Han lovede at komme og hjælpe. Han er godt i gang og vi ser frem til at få gang i boldspil for skolebørnene.  

Vi håber, at vi ses til generalforsamling! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at deltage via Skype, så længe nettet vil lade os have forbindelse. Det er ikke altid, vi har den bedste forbindelse om dagen, men vi har lov at håbe og vi vil meget gerne se så mange som muligt være sammen om vores arbejde her i Bouar. Det er fine lokaler, der er nem adgang og parkering. Vi er taknemmelige for at Constructa vil lade os bruge deres kantine.

Husk at melde jer til! Det bliver en festlig dag, vores folk her ser også frem til at deltage.

Mange kærlige hilsner fra os her,

Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Læs mere om generalforsamlingen d. 4. april 2022 her.   


1 Kommentar

Hanne Veiby · 20/03/2022 kl. 18:09

Det er så fantastisk det arbejde der finder sted i Bouar! Der er ikke ord for hvor meget det glæder mig at se og høre om alt det, der sker 😊 Dejligt også, at I og befolkningen omkring jer ber for folkene i Ukraine. Det er rørende! Og jeg ber for dem og jer 🙏
Gud velsigne jer alle!

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.