Rejsenyt 4, 2024: Problemer på immigrationskontoret

Udgivet af Admin2 den

Bouar, d. 04.05.2024

Kære alle,

Som nogle af jer har læst på vores Facebookside, er vi ankommet til Bouar i tirsdags.
Endelig fik vi visum og kunne bestille billetter, arrangere afhentning i lufthavnen i Bangui og overnatning hos søstrene. Der er meget der skal aftales. Denne flyvning var lidt speciel ved det, at vi planmæssigt ankom til Bangui efter mørkets frembrud kl 18.50.
Tidligere har det ikke været muligt at ankomme efter kl 17, fordi lufthavnen ikke havde lys på landingsbanen. Det er der nu.
Det var en forholdsvis nem flyvning, ingen forsinkelse og ingen overnatning.
Noel, vores mand i Bangui (han har taget over efter Elysee som er gået på pension) var i lufthavnen og David holdt lige ude på parkeringspladsen med en stor bil til alle vores 6 kufferter.

Noel, vores nye mand i Bangui

Vi havde bestilt overnatning til flere dage. Vi skulle have visum, var jo bare kommet ind på en indrejsetilladelse.
Lørdag morgen gik vi straks på immigrationskontoret. Nej, vores pas var stadig I lufthavnen, men de ville ikke give os visum. Siden der ikke var noget pas kunne vi lige så godt lade diskussionen vente.
Heldigvis kom Noel og vi fik en god snak med ham. Han er i gang med at søge om en permanent opholdstilladelse til os og fornyelse af vores samarbejde med ministeriet Plan.
Det er frygteligt varmt og fugtig i Bangui, selv de som bor der sukkede og viftede sig.
Søndag kunne vi slappe lidt af og nyde den fine korsang fra katedralen, der ligger lige ved gæstehjemmet.

Mandag tog vi igen til immigrationen, og her blev vi mødt med meget lidt hjælpsomhed. Selv om vi havde et brev fra udlændingeministeren om at vi skulle have visum gratis, i 2 mdr, ja så ville de ikke give os mere end 1 måned og vi skulle betale. Vi betalte, ville gerne videre og man må vælge sine kampe. Vi kunne hente vores pas om eftermiddagen.
Så kørte vi til transportministeriet. Vores kørekortet skulle fornyes. Her fik vi besked om, at når vi ikke havde permanent opholdstilladelse måtte vi betale. Ja, rigtig gættet, vi betalte. Der blev skrevet de relevante oplysninger, og vi betalte så godt halvdelen, derefter skulle vi så ind på et andet kontor, hvor vi skulle betale resten. Her skulle der tages billeder og underskrift. Men det var ikke helt efter bogen. Da vi jo ikke har denne opholdstilladelse, var det ikke lovligt at give os kørekortet. Hmm, den havde vi ikke set komme.
Heldigvis er dette sted drevet af Libanesere. Chefen for foretagendet kaldte os ind på sit kontor. Kiggede på vores papirer og så, at vi var danske. Han havde en onkel I København, havde besøgt ham der. Han ville gerne hjælpe os. Og vupti, så blev vi foreviget og fik et fint kørekort der gælder i 5 år.

Så tilbage til immigration. Først blev vi skældt ud, fordi vi kom for tidligt og derefter for at vi havde skrevet forkert information på den indrejsetilladelse, som de jo selv havde skrevet og sendt til os. Ja, igen tænkte de nok at kunne vride lidt flere penge ud af os. Men vi fastholdt, at det jo var dem, der skrev disse indrejsetilladelse, ikke os. Nå, øv. Tag jeres pas og forsvind.
Dvs., at vi nu kun har 4 uger at være her. Noel og David arbejder på at forlænge vores visum, men det er usikkert. Vi arbejder på højtryk for at nå så meget som muligt i den tid vi har.
Heldigvis har vi en flok dygtige medarbejdere her på centeret.

Onsdag morgen, sammen igen

Det var tydeligt, at vi var savnet. Og de bliver også lidt triste når de hører om vores mange problemer. Men de er klar til at tage fat.
I dag har vi haft møde om fremtiden og planlagt de næste skridt i forbindelse med flere aktiviteter.
Vi vil starte med at de større børn som har været i børnehaven, og som nu går i skole, kan komme og lege, lære og blive endnu bedre til klare livet og fremtiden. Vi har flere slags boldspil, puslespil, bøger og film. De kan også få lektiehjælp. Stella, Evodie og Sylvain er klar til at tage fat på denne opgave. Vi har kig på en ung mand, som vi i dag er blevet enige om at spørge om at arbejde med os.

Vi har også planer for kurser om sundhed og hjælp til latriner. Vores medarbejdere er klar til at hjælpe med at få lavet plancher, undervisningsmaterialer og få informationer ud til folk.
Der er nogle spændende og travle dage foran os. Vi håber disse problemer med visum er et udslag af en eller anden der har spist for mange citroner.

Tak til alle jer som kom til generalforsamlingen, så dejligt vi kunne ses. Herfra er de stadig begejstrede for at forbindelsen var god nok til at de kunne være på.
I morgen kommer de 7 børn som nogle af jer sponsorerer. Det er stort, at de kan gå i privatskole og modtage en noget bedre undervisning end de som går i regeringens skole. Tak fordi I vil være med til at give en ekstra indsats for disse børn.

Tak for bøn og tanke, for kærlige beskeder og likes. Det betyder alt sammen så meget for os.

Kærlig hilsen herfra
Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Kategorier: Rejsenyt 2024

1 Kommentar

Kirsten Birgitte Jensen · 06/05/2024 kl. 10:34

Kære Vera og Bent
Godt at høre I er kommet godt frem, men stort øv med alt det visum bøvl og magt misbrug.
Det var dejligt at se jer til generalforsamlingen og se at det gik bedre med helbredet igen.
Sender gode og kærlige tanker til jer om alt godt, uden større udfordringer end I kan klare.
Kærlig hilsen Kirsten Birgitte, også en hilsen fra Torben

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.