Rejsenyt 4, juni 2019

Udgivet af Admin2 den

Kære venner                                                                                                                                       15.06.2019

Så kom vi tilbage fra Bangui med 2 volontører!

Thorkild og Torben, begge med i HfA’s bestyrelse, er kommet for at hjælpe os med byggeriet.

Vi kørte til Bangui i mandags. Det er og bliver en lang tur, og nu er vejen endnu dårligere med al den regn vi får. Lige meget hvor meget de søde unge mennesker skovler jord i hullerne i vejen, ja så holder det ikke, der skal ikke ret mange biler til, før hullet er lige så stort og dybt igen. Hvis vi skal gøre os håb om, at bilen skal holde, må vi køre forsigtigt og ikke tage alt for mange hårde stød. Vi blev stoppet et sted og måtte betale vægtafgift. Der var folk fra kontoret i Bangui, som var kørt ud på vejen og havde sat vejspærring op. Nok fordi der er mange, der ikke betaler helt frivilligt. Vi havde dog planlagt, at vi skulle have det betalt, så nu slap vi for at sidde og vente på et kontor for at betale. Det kan der blive nok af! Vi ankom til Bangui sidst på eftermiddagen, og de søde søstre havde et dejligt værelse og mad klar til os.

Vi havde nogle ting, vi skulle ordne, bl.a. skal vi have nye nummerplader. Så straks tirsdag kørte vi afsted til Trafikministeriet. Her kunne vi straks betale for vores nye nummerplader, men vi kunne ikke få dem! De er nemlig ikke kommet frem til kontoret endnu. Vi kunne, med en kvittering i hånden, køre igen med besked om at de måske kan hentes om en måned. Det er der ikke noget nyt i.

Vi havde en liste over ting, vi manglede, som vi så fik tid til at finde i byen. Vi fik ikke det hele, men det meste, det er næsten mere end forventet.

Om eftermiddagen kørte vi ud til lufthavnen. Elysee havde fået tilladelse til at gå ind i ankomsthallen og tage imod Torben og Thorkild. Det kan være en ret overvældende oplevelse at komme ud af flyet, i bagende sol og næsten 100 % fugtighed. Det havde lige regnet. Elysee havde forberedt deres ankomst, og de var hurtig igennem formaliteter, og deres bagage var også med som noget af det første. Man bliver så taknemmelig, selv om det jo skulle være en ret så forventelig ting.

Vi havde sørget for soveplads og mad hos søstrene. Tidligt onsdag morgen kørte vi så mod nordvest.

Turen gik som forventet; langsomt, regn og store huller, men bil og passagerer klarede det, og vi kørte ind gennem vores porte her i Bouar ved 16.30 tiden.

De fleste af vores folk var gået hjem, men vagtmandskabet var her og hjalp med at læsse af. Vi fik installeret Torben og Thorkild i deres værelser.

Nu har de hilst på alle og næsten lært deres navne. Vores folk har forsøgt at lære et par gloser på engelsk, så de kunne ønske velkommen til Bouar og sige deres navn. De var vist alle spændt på at se de nye folk, Thorkild er ret kendt, da vi har talt med ham et par gange over messenger. De har oplevet, at han har hjulpet os med generatoren, bare ved at vi havde kontakt.

For Torben er det hans første besøg i Afrika. Han har vist allerede fået flere opadvente tommelfingre og der er stor forventning til alt det, der nu kommer til at ske.

De tre dage, vi har været væk, er der sket meget på byggeriet. Pierre har sat turbo på sine lærlinge, og gavlen i begge ender kommer godt opad. Der er klar til vinduer på 1. sal og Torben vil hjælpe med at få sat gipsvægge op til de 5 værelser, vi har planlagt på 1. sal.

Thorkilds mekaniske evner kom også i spil, inden vi næsten nåede hjem. Da vi drejede ind på vejen hertil, fra hovedvejen, kunne jeg næsten ikke dreje rattet.  Jeg kom rundt med stort besvær, og lige så snart vi stoppede bilen kunne Thorkild konstatere, at der var gået en kilrem. Det fik han lige fixet.

Vi har, endelig, fået så meget strøm, at vi nu har køleskab, der fungerer. Det giver plads til store forbedringer mht. mad og drikke. Bl.a. kan vi nu lave vores egen youghurt og have smør og ost, som vi havde med fra Bangui.

Det kan ses at vi nu er blevet 2 mere til at få tingene til at ske. Pierre og hans folk får gjort ret meget ved væggene og Bien og Pedro er ved at gøre klar til at lægge tagplader op på værkstedsdelen.

Jeg kan også godt mærke at der er 2 mere der skal have mad, men jeg har alligevel tid til at male lidt hist og her.

Vi har også haft komitémøde. De havde selv bedt om at de kunne møde vores nye volontører så snart de ankom. De havde en frisk hilsen med fra vores bestyrelse. Det er fint med lidt anerkendelse af deres arbejde. De er til stor hjælp og gode til at fortælle os, hvad der sker i byen. Ikke at der sker det helt store og overraskende! De har efterhånden fået lavet en liste over børn, som skal have en smule hjælp. Det er børn hvis forældre er døde. Flere har mistet en eller begge forældre under urolighederne og komitéen synes at vi måtte hjælpe de familier, som har taget et eller flere børn til sig.  Bestyrelsen har fundet et lille beløb som vi vil bruge til at købe lidt til børnene, blyanter, et stk. sæbe og andre småting, vi kan finde.

Tak for jeres fortsatte bøn og omtanke for os, det betyder meget!

Vores folk her beder også for jer, når vi har morgensamling. Det er så rørende, at de tænker på jer som de slet ikke kender, men alligevel føler meget for.

Kærlig hilsen

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

Der kommer flere paneler på taget for at give mere strøm

En fin sommerfuglelarve

 

Der arbejdes på at få flere værelser klar til Torben og Thorkild

 

 


2 Kommentarer

Birgit Simmelsgaard · 18/06/2019 kl. 21:32

Tak for et spændende nyhedsbrev fra en anderledes verden. Vi glæder os over, at I også får gavn af vor svoger Torbens hænder, der jo er godt skruet på. Vi tænker på ham hver dag og følger med i, hvad der sker i Bouar.
Godt at I er nogle, der tør tage springet og gøre en indsats der.
Kærlig hilsen fra
Henry og Birgit

Hanne · 18/06/2019 kl. 08:40

Åh hvor er det dejligt at se og høre! Hils beboerne og sig tak for deres bønner for os her i Dk.
Må Gud bevare jer alle og jeres gode projekt!
Kærlige tanker
Hanne

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.