Rejsenyt 5, juni 2019

Udgivet af Admin2 den

Kære alle                                                                                                                                    Bouar 25.06.2019

Det regner! Næsten hver dag bliver det truende sort og overskyet, og så regner det med store tunge dråber. Vi kan ikke følge med til at holde græsset nede, så nu er vi ved at lave en indhegning, så vi kan få nogle geder til at hjælpe. Vi tænker at købe 3-4 stykker og så låne nogle hos Jean, vores vagt. Det vil være en stor hjælp, og så kan vi jo altid se, om der kan blive et par stykker vi kan slagte senere.

Byggeriet kommer fremad. Regnen kan ikke stoppe os, nu da vi jo har tag på, og meget af arbejdet klares indefra. Bien, vores tømrer, og et par stykker er godt i gang med at sætte gipsplader op til værelser. Det har de aldrig prøvet, men de er hurtige til at lære, og det er jo også spændende for dem. Vi er startet i midten af bygningen, fordi gavlene ikke er helt muret op. Det giver lidt fugtighed men ikke noget af betydning, og det regner aldrig hele dagen. Solen er aldrig langt væk!

I morges kom regnen lige inden kl 7. Vi plejer at starte arbejdet med en kort morgensamling, én beder en bøn og sammen beder vi Fadervor. I dag kom alle lidt tidligt, de kunne se, at der kom regn, og så var det med at komme hertil inden.

I dag var også dagen, hvor vi fik rejst vores vandtårn. Torben og Thorkild har arbejdet på at svejse, så det kan bære de 4 vandtanke. De havde også udtænkt en plan for at få det rejst. Da regnen stilnede af ved 10 tiden, gik alle med om, hvor der var gjort klar, og hver fik besked om, hvor og hvad de skulle gøre.

Med taljer, reb og muskelpower fik vi det op at stå som planlagt. Måske så det lidt umuligt (læs farligt) ud, men heldigvis gik det godt, og ingen kom til skade, og tårnet står nu og er klar til at blive støbt fast. Om nogle dage kan vi så hejse tankene op. Det bliver endnu en spændende dag.

Jeg vil se om nogle af de billeder jeg har taget kan komme afsted. Vi har haft lidt ustabilt netforbindelse de sidste dage. Ellers må de komme senere.

Jordnødder og majs er allerede klar fra vores egen høst. Nykogte jordnødder er lige så godt som nye kartofler. Der er rigtig mange grøntsager og frugt på vores egen mark, som om lidt vil være klar til at blive spist. Der er nok til, at vi sagtens kan dele med alle, der arbejder her.

Vi har ikke bil i disse dage. Thorkild fandt ud af, at der må være en utæthed i dieselforsyningen, og da vi ikke har en grav, blev vi enige om at høre om den franske mekaniker på det katolske værksted (hvor den blev repareret) kunne hjælpe. De ville han, men vi kommer jo altid bag i køen, hvis der kommer biler fra deres egen mission. Nu har han haft bilen i 2 dage. Håber snart vi får den igen.

Vores volontører kommer fint ud af det med vores folk, og de er ved at samle lidt franske gloser op, men ellers er alle gode til at lytte og gætte. Der er mange grin og fagter, men stor vilje til at lære og forstå.

Mange kærlige hilsener

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

Skellet til gipsvægge

Vægge på 1. sal

Nye jordnødder og græskarsuppe

 

Vandtårnet støbes fast

Værelse på 1. sal


1 Kommentar

Anna og Bent Magedin · 06/07/2019 kl. 21:10

Hvor er det dejligt at se, og høre, at projektet skrider hurtigt frem. vi glæder os på jeres vegne, og ser med længsel frem mod den dag hvor det også kommer til at fungere efter hensigten..

Alle I flittige “hænder” i Bouar er i vore bønner og tanker.
Kærlig hilsen
Anna og Bent

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.