Rejsenyt 5, november 2019

Udgivet af Admin2 den

Kære alle

Det knitrer og brager omkring os, og store gule flammer æder sig igennem det lange græs som er vokset op i regntiden.

Så ved vi, det er blevet tørtid!

Det hedder sig, at der ikke må brændes om dagen pga. vind, men hele søndag brændte det rundt om os. Vi har haft en mand til at slå græsset på begge sider af hegnet. Ellers ville vi have haft brand inde på vores grund.

Det er både godt og skidt, at der brændes af. Det lange græs, det der ikke bruges til tag m.m. bliver brændt ned og giver meget hurtigt plads til nyt græs.  I løbet af nogle dage spirer det frem, og der bliver lidt luft omkring os.  Men vi mærker også asken der kommer og lægger sig overalt. Og der er jo også nogle træer, der brænder. Vi har slået græsset rundt om vores træer, mango, guave, avokado og flere andre, som vi gerne vil beholde.

Byggearbejdet er ved at finde afslutning på flere områder.

Murerteamet er stort set færdige med det indvendige arbejde. Der er pudset og lagt gulv, væggene er ført op, døre og vinduer sat i og huset er lukket. Vi mangler stadig gips i et par værelser, men selv om det er nyt for vores håndværkere, så har de fattet teknikken med stål og gips. Det har kostet lidt på tilpasning, så vi kommer til at mangle noget spartelmasse. Det er dog en lille ting, og de bliver bedre hver dag.

Vi kommer til at mangle nogle brændte mursten. En lille flok, 4 mand, er i fuld gang med at lave ca. 5000 sten, som vi håber at kunne brænde i næste uge.

Vi har fået husdyr. 3 geder er det blevet til. De har ikke kunne spise alt det græs der er i deres fold, men det er sjovt at følge dem, og vi prøver at blive gode venner med dem. Vi giver dem skræller og frugt, og de kommer gerne når, de ser os.

Vi har jo også 2 papegøjer. De er lidt svære at blive gode venner med.  De har nok været holdt fanget i lang tid og har mistet evnen til at flyve. Vi har fået dem, ville aldrig selv have købt, men en af vores venner vidste at Bents gamle papegøje var død og ville glæde ham med en ny.

De har et stort bur, men vi vil gerne lave det endnu større. Måske kan de lære at flyve igen.  Det bliver en opgave, når vi får lidt bedre tid.

Den 1. dec. er en stor festdag her! Da fejres uafhængighed fra kolonistyret. De sidste par uger har alle skolebørn, NGO og andre projekter, indøvet hvordan man marcherer i lige rækker og med store skilte med navn og logo.

På søndag, skal vi alle deltage, der er 20 tilmeldt fra HfA til at marchere, men vi skal alle med op i byen og se på. En eller anden minister, det vides endnu ikke hvem, kommer og ser på, og alle byens officielle ansatte vil også sidde på en tribune. Dagen efter, mandag, er det fridag. Det er hårdt at feste!

HfA er med og viser derved, at vi nu er ved at være klar til at starte vores aktiviteter.

Folk spørger om vi snart starter, hvad vi begynder med at undervise om, kan deres børn starte i børnehave og så videre.

Ja, udfordringer er der altid nok af, men vi føler vi får hjælp ovenfra og er bare så taknemmelige for jer alle som beder for os og vores projekt her. Vores medarbejdere taler ofte om jer, som de jo ikke kender, men forstår hvor meget I er med til at gøre det her muligt. De beder for jer og takker for jeres kærlighed til dem!

De ser frem til, at der snart kommer nogen og deler ud af viden og erfaring. Børnehaven skal gerne snart i gang, så vi ville blive meget glad for en erfaren pædagog til at hjælpe med opstart. En ung kvinde, som er færdig med en lokal læreruddannelse, overvejer at sige ja til jobbet som leder. Hun har dog brug for hjælp og uddannelse til at gøre HfA’s børnehave til et sted børn får lov til at lege sig til lærdom uden brug af spanskrør og frygt.

De kærligste hilsner

Bent og Vera

(Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com)

  


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.