Rejsenyt 7, 2021

Udgivet af Admin2 den

Kære venner                                                                                                                     Bouar, pinsedag d. 23. 05.2021

God pinse til jer herfra Bouar, hvor vi har haft en dag der startede med sol, lidt for meget helt fra tidlig morgen, og som over middag blev til regn og torden. Selv nu, kl. 19, tordner det i det fjerne og mørke skyer driver denne vej. Mere regn i nat!

Jeg har haft problemer med stemmen, lidt for længe synes jeg, og da det ikke var bedre i mandags, besluttede vi at lukke børnehaven et par dage. Flere af børnene var og er syge. Evodie var heller ikke helt frisk. Torsdag kom børnene så igen, men kun 7. Én kom så lidt senere, da hun havde været hos lægen og fået behandling. Fredag var også med syge børn. I morgen mandag, er det fridag, pga. pinse.

Stella har ringet og sagt, at hun er hjemme fra sin tur til begravelse i Congo. En tur der tager 4 dage hver vej på motorcykel. Håber vi er fuldtallige på tirsdag.

Jeg har brugt tiden på at male, der behøver jeg ikke bruge stemmen. Vi har lavet en lille tilbygning til køkkenet til vores lille fine Morsø komfur. Der er stor interesse for det, alle kan se ideen. Gas er jo ikke noget ret mange har.  Samuel ser også frem til at få lidt mere plads, især de store gryder tager meget plads. Der er meget åbent, men dog med net for, så der ikke kommer uønskede ”gæster”. Dog havde der sneget sig en lille skorpion ind inden vi fik lukket alle huller. Den er der ikke mere!

Vi fik også begyndt at samle skabe til værelserne. Det hele kom i samlesæt i containeren. Bent havde skåret det hele til på vores sav hjemme i Kirketerp.

Jeg har også brugt dagene til at rydde op i legetøjet. Børnene er søde til at rydde op når vi siger, at nu skal de snart hjem. Der bliver dog blandet en del sammen, og jeg ville gerne danne mig et overblik over, om der var nok fremme, eller vi skulle finde flere ting frem.  Jeg har taget noget væk, som jeg tænker de skal have på et senere tidspunkt og fundet lidt nyt for dem. Især dukkerne er populære. De har nu alle tøj på, klar til at blive kærligt nusset og båret rundt på ryggen af flere af pigerne. Ikke alle pigerne! Der er en som nok kigger på dem, men ikke giver dem meget opmærksomhed. Hun vil hellere spille fodbold. Hun er også den første, som har lært at gynge. De andre vil skubbes. Jeg har forsøgt at lære dem teknikken og holder på at de ikke må skubbe hinanden. Dels kan de blive ramt af gyngen og dels har de godt af den motoriske øvelse det er at gynge selv. Så Direlle var meget stolt da hun pludselig opdagede teknikken. Hun sad nærmest fast på gyngen hele dagen.

I går, lørdag, var vi en tur i Bohong. Vi har brugt flere år der og medarbejderne er vores gamle venner. Vi havde også lyst til at køre en lidt længere tur i bilen inden vi skal køre til Bangui for at rejse hjem. Vi har jo lidt dårlige erfaringer. Bilen kørte dog helt perfekt. Tak for det!

Det var meget hyggeligt at besøge dem på SMI centeret. Der er altid så rent og indbydende, personalet er venlige og behandler alle der kommer på samme kærlige måde. Vi fik kaffe sammen inden vi igen kørte tilbage til Bouar.

Mange kærlige hilsner og tak til jer, der har sendt os en hilsen. Vi glæder os til at komme hjem og forhåbentlig ses med flere af jer. Husk vi holder generalforsamling d. 14. aug.

Bent og Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com

Besøg i Bohong

Det er 27 år siden fødeklinikken blev åbnet

Vores fine Morsø komfur

Kategorier: Rejsenyt 2021

3 Kommentarer

Edel Brus Mikkelsen · 13/07/2021 kl. 12:31

Kære Bent og Vera !

Hvor har det været dejligt at læse alle jeres hilsner igennem – og se de fine billeder
fra jeres arbejde derude ! Ja, der sker noget godt , når så mange hjælpes ad – og mange
foldede hænder står bag og – mest af alt ! – når Gud beskærmer og beskytter – og
velsigner alle de gode tiltag , I og jeres medarbejdere står midt i !

Om alt går vel , og som jeg håber og “arbejder på “, ses vi d. 14.aug. ! Jeg er i fuld gang med genoptræningen efter en blodprop i hjernen lige efter pinse – – – ! Det går pænt fremad – og det er jeg så taknemmelig for!

Kærlige tanker og hilsner ,
Edel fra L.M.F. / “Genbrugsland ” i Brabrand / Risskov.

Helle Pilgaard · 27/05/2021 kl. 15:00

Kære Vera og Bent.

Tak for de dejlige billeder. Hvor er det skønt at se børnene lege og hygge sig.

Og sikke fint og rent der er på klinikken, sådan er der ikke mange steder i DK, der ser ud efter27 år. Og der er en super flot stenbelægning udenfor. Den ser dyr ud!

Må Gud være med jer alle sammen dernede og passe godt på jer <3

Kærlig hilsen og knus fra Helle P

Ester Nygaard Røen · 25/05/2021 kl. 14:18

Kære Vera og Bent.
Det er utrolig at se billederne fra Bohong. Kvaliteten av både bygninger og interiør er nok væsentlig for tilstanden alt er i i dag. Men sandelig er der nogen der tager vare på og vedligeholder. Skulle ønske at det stod lige godt til på centere i Gallo. Har i også været på besøg der i nyere tid? Jeg stusser lidt på nogen tidligere billeder af vejen til Bangui. Er der ikke asfalteret hele strækningen endnu?

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.