Rejsenyt 7, november 2018

Udgivet af Admin2 den

Kære alle,                                                                                                                             Søndag aften

Vi har haft en relativ afslappet dag, i hvert fald i forhold til i går. Vi havde flere ting vi skulle prøve at finde, købe til en pris vi synes var acceptabel. Der er efterhånden mange ting i de små butikker, og et helt nyt ”super market” er åbnet, med alt hvis du bare vil/kan betale. Selv piskefløde. Bent er glad for at vi nu kan se frem til ris a la’mande til jul. Måske må vi undvære flæskesteg, dette supermarket er vist ejet af en af de tilflyttede muslimer. De er efterhånden ved at komme tilbage og overtage handelen i byen.

I dag har vi været i kirke ude hvor Elysee bor. Det er ca. 13 km fra byens centrum. Han har været med til at starte en ny kirke. De har ikke haft penge til at bygge ret meget, kun lagt et fundament og spær. De har lagt brugte tagplader på. Der er mange huller, så godt det ikke regnede. Der er heller ingen vægge, men de har sat presenninger op hele vejen rundt. De har fine bænke, og vi fik de bedste plastik stole der findes.

Vi kørte ud til Lucs hus, han bor ude ved vejen, lige ved 12 km mærket. Der er nemlig ingen vej for biler ud til hvor kirken er. Vi parkerede hos Luc og gik et par km mellem husene. Da vi kom til kirken var der rigtig mange børn og unge som sang. Det var ellers lidt over 9, og Elysee havde sagt at de startede præcis. Vi blev budt velkommen af Elysee og anvist hæderspladsen oppe foran.

Efterhånden blev vi flere og selve gudstjenesten kunne begynde. Et godt stykke tid henne i bekendtgørelserne, blev vi, og flere andre som var på besøg, om at præsentere os. Der var flere i kirke som vi kendte fra vores tid i administrationen. Det blev til en dejlig oplevelse. Vi gik tilbage til Lucs hus, hvor vi fik lidt at spise og drikke.

Tilbage her hos søstrene, fik vi middagsmad og efter en lille pause og lidt kaffe, gik vi en tur på souvenier indkøb. Vi håber vi kan sende lidt julegaver med Casper, når han skal hjem.  Også der var der flere der huskede os, nogle af de gamle Hausa folk. De har været fordrevet pga. urolighederne men er nu tilbage. Det er dog ikke den fine kvalitet som præger de mange ting, men vi er med til at holde noget i gang. Der skal dog meget snak til før vi kan finde en pris som begge parter er tilfreds med.

Her er meget varmt og fugtig. Floden som løber lige her omkring byen betyder meget høj luftfugtighed og det har også regnet lige inden vi kom. I Bouar har vi ikke set en dråbe regn. Vi drikker meget vand, samtidig med vi passer på ikke at miste salt balancen.

I morgen skal vi have ordnet nogle ting som ikke har været mulig her i weekenden. Bl.a. skal vi spørge hos det firma der står for fortoldning af vores containere, hvor de bliver af? Vi håber de vil komme samtidig med at vi kommer tilbage til Bouar på onsdag.

Vi skal også have fat i brøndfirmaet. De har lovet at komme igen, men hvornår?

Vi vil også gerne finde ud af om der kan skaffes bedre internet forbindelse for os i Bouar. Vi har fået et tilbud men det er meget dyrt, så nu prøver vi et andet sted. Jeg er bange for vi ikke kan finde noget, til en pris vi kan betale.

Elysee skal også lave en mappe med kopi af vores sidste rapport. Det vil de have i Bouar, ikke noget med at de kan dele, så vi fælder en skov mere til vores papirforbrug.

Hvis vi kan nå det, vil vi forsøge at få kørekort, men vi fik jo et midlertidigt i Bouar som er godt for 3 mdr. Så måske bliver det ikke før næste gang vi kommer hertil.

Der er flere ting vi skal have Elysee sat i gang med, så han har også travlt. Måske må han også med tilbage til Bouar, hvis der er noget kun han kan klare mht. containerne.

Nu vil jeg få Bent til at finde lidt flere billeder.

Tak til jer der har sendt en hilsen. Det er så dejligt at høre fra jer og at i følger med i vores breve.

Mange varme og kærlige hilsener

Bent og Vera

 

 

 

                

 


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.