Rejsenyt 8 og invitation, 2022

Udgivet af Admin2 den

Kirketerp 12.08.2022

Kære Venner

Dette brev kommer til jer her fra vores hjem i Danmark, hvor vi har været siden midt i juni.

Bent har fået scannet sit hoved, efter sit fald i Bouar, og det er helt normalt. Det var en dejlig besked og hans krop, især albuerne, er ved at være helet igen.

Vi nyder sol og varme, det er vi jo bedst til, og at have børn og børnebørn omkring os er en stor gave.

Vi er næsten dagligt i kontakt med vores folk på centeret i Bouar. De har også afviklet ferie, en ad gangen, så der hele tiden er nogen til at klare de daglige opgaver og holde opsyn med haven og markerne.

De fortæller at det regner rigtig meget, og at afgrøderne står fint.

 De er begyndt at tage majs, jordnødder og bønner. De har sat mange forskellige grøntsager og vi prøver også at se om vi kan få bomuld til at gro. Vi har prøvet et par gange med et lille stykke. Vi håber at kunne høste lidt mere så vi måske kan få det spundet og vævet. Så ser vi hvad det kan blive til. 

Bien, vores værkstedsleder, er tilbage fra sin ferie og der venter ham arbejde på Musikskolen. Fader Benedykt har været i Polen for at skaffe penge til det videre arbejde og har fået sendt en del materialer afsted som han gerne vil have kvalificeret hjælp til. Godt at vi kan hjælpe der, med at blive klar til opstart igen.

I Bangui, i hovedstaden, er der også kommet meget regn, og fordi det ligger ret lavt ved en stor flod, har der været store problemer med oversvømmelse. Det sker næsten hvert år. Flere og flere flytter længere væk fra floden. Den er heller ikke længere den altafgørende transportvej som den var før i tiden. I dag kommer langt de fleste været ind til byen via landevejen. Den er så heller ikke så god, men der arbejdes på at gøre den bedre.

Alle skoler lukker i her i denne tid hvor det regner allermest. Vi har også lukket børnehaven. Vi håber sådan at der findes en pædagog som vil hjælpe os med at få givet mere undervisning til personalet i børnehaven. De har nydt godt af Astrids tid, men de har brug for endnu mere. Pædagogik er ikke noget de har hørt om og der er heller ikke tradition for at give de små børn meget opmærksomhed og undervisning. Det er så dejligt at opleve hvor meget børnene forandrer sig når der bliver sat fokus på motorik og omsorg.

Astrid, Stella og Evodie med børnehavebørnene

Vi gik glib af Generalforsamling i foråret. Vi savnede at se jer og derfor har vi lyst til at invitere jer på en lille uformel sammenkomst her i Kirketerp

LØRDAG D. 27 AUG KL. 12

Vi har frokost og senere kaffe og kage.

Hvis der er interesse, vil vi gerne fortælle og vise billeder fra det, som i alle er en stor del af og netop med til at give håb og glæde hos mange omkring vores center i Bouar.

Giv os lige besked om hvor mange i kommer, så vi kan være sikker på der er stole nok. Vi kan kontaktes på:

vbskindhoj@gmail.com

På forhåbentlig snarligt gensyn
Bent og Vera

Har du lyst til at skrive et svar, er du meget velkommen til at bruge nedenstående kommentarfelt eller sende os en mail på: vbskindhoj@gmail.com 

Kategorier: Rejsenyt 2022

1 Kommentar

Lilly Krarup · 15/08/2022 kl. 09:27

Vi ville utrolig gerne være kommet for at høre mere om jeres fantastiske indsats i Central Afrika. Vi kan desværre ikke, men vil gerne sende jer denne kærlige hilsen og håbe, at vi kan ses på anden vis. med kærlige hilsner fra os begge, Lilly

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.