Rejsenyt 8, november 2018

Udgivet af Admin2 den

Kære venner                                                                                          onsdag den 21.11.2018

Vi har haft nogle travle dage her i Bangui. Det er aldrig rigtig til at forudse hvordan dagen går før den er ovre.

Brøndborene lovede jo, at de ville komme igen og evt. bore et nyt hul hvis vi ikke fik vand nok. Nu har vi så været på deres kontor 2 gange, og der er de af en anden mening. Vi har stadig ikke fået talt med den øverste chef, han har været kaldt ind til ministeren, men vi prøver igen i dag. Vi har også været på det kontor som repræsenterer Damco, mht. containerne. De er flinke og svarer så godt de kan, men vores containere står stadig i Douala! Nu har vi så hørt fra det danske kontor at der er nogle problemer. Så må vi kontakte dem igen for at høre hvad det drejer sig om og forsøge at finde ud af hvor fejlen ligger.  Ja, det er sandt som det er sagt, at i Afrika går alting galt og det kan man endda ikke regne med!

Nå, men vi har besluttet at tage en dag med sightseeing og vente med at køre til Bouar til i morgen. Casper, vores 1. volontør kom i går. Vi måtte vente uden for lufthavnen, mens Elysee fik ham igennem formaliteter. Det kan tage sin tid, men det er dejligt at Elysee kan hjælpe. Casper havde to stk. bagage med, den ene kom hurtigt mens den anden først kom i sidste omgang. Så kan man rigtig stå og forestille sig, at den anden nok ikke er med flyet og hvad så…. osv osv. Nå, men som sagt, man skal ikke regne med det går så galt, for kufferten var jo med og efter en times venten, kunne de komme ud til os.

Det er ikke fordi der er så meget at se, her i Bangui, men med et indbyggertal på ca. 1,5 mill. er det en by i bevægelse og der er nok at opleve. Som jeg har fortalt tidligere, må man ikke tage billeder, så det er med at suge indtryk til sig!

Der løber en stor flod, der er set flodheste og sikkert også krokodiller plus en masse fisk. Det er også interessant at betragte de offentlige bygninger, flere af dem i sørgeligt forfald, men læg så lige mærke til Parlamentsbygningen. Den er bygget af Kineserne for 10-15 år siden. Lige ved siden af er de ved at bygge en bank i mindst 10 etages højde. Ellers er de fleste bygninger gamle, mange helt fra kolonitiden.  På de store veje er der asfalt, om end mange huller, men de mindre veje i byen er jordveje.  I disse dage bliver der gjort meget for at fylde hullerne op, rydde op og male monumenter op. Den 1. december er det national frihedsdag, og hvert år fejres selvstændigheden. Børnene har øvet sig i lang tid, der er blevet syet fine dragter og malet skilte, alle med hver deres skole, arbejde eller især organisationers logo. Alle stiller op og defilerer gennem byerne. Ministrene stiller op til taler og deltager i fejringen.

I morgen regner vi med at tage turen til Bouar. Det er en lang tur, men vi håber at komme af sted inden 6,  så er byen endnu ikke helt oppe i omdrejninger med trafik og folk på vejen. Det giver et godt forspring. Vi er ventet med længsel i Bouar, Pedro og høvdingen har ringet flere gange, og fortalt at alt er ok og de ser frem til at møde Casper.

Jeg tror også Casper er spændt på at se hvad det er, som vi har talt om i lang tid. Han vil komme hjem med friske indtryk og billeder. Jeg håber, han vil dele sine oplevelser med mange.

Vi har ikke fået en løsning på vores IT problem, de muligheder der findes er alt for dyre for os. Godt at vores ven på Cybercafeen stadig er klar til at hjælpe.

Mange varme hilsener fra os her i Bangui.

Internetcafé i Bouar

Løg-Pedro har dyrket, mens vi var hjemme

Komiteen gennemgår ansøgninger der er kommet fra folk der gerne vil arbejde som vagter.

          

                                                 

         

 


4 Kommentarer

Per Ulrik · 23/11/2018 kl. 01:22

Kære Vera og Bent!
Vi er mange her i Sønderholm- Frejlev som tænker meget på jer- og læser jeres levende beretninger med stor glæde!
Kh
Kirsten og Per

Mette Johnson · 22/11/2018 kl. 09:12

Så glad for at høre at Casper er vel ankommet!! Vi er spændte på at høre hvordan han oplever det hele! Vi håber i får en god og sikker tur til Bouar! Vi beder for jer!
Det er bare så dejligt at høre nyt! Tusind tak for de dejlige nyhedsbreve!! Mette og familie

Jane Steffensen · 22/11/2018 kl. 00:23

K ære alle tre!
Skønt at høre Casper er nået frem. Spændende oplevelser han får med hjem. Løgene på trillebøren ser meget flotte ud. Tak for nyhedsbrevene. Det er hyggeligt at kunne følge med I alt hvad i oplever. Beundrer den tålmodighed I har brug for hver dag. Held og lykke med at få containerne bragt frem. kærlig hilsen Jane

Hanne · 22/11/2018 kl. 00:23

Kære Vera og Bent
Tak for beretning og billeder, og Gud ske lov at I kan bevare tålmodet! Jeg var “løbet skrigende bort” som man siger.
Det lyder lovende med piskefløden, så desserten er delvis sikret til juleaften.
Be’r til at Gud vil gi’ jer styrke og helbred til fortsat at kæmpe.
Kærligst Hanne

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.