Rejsenyt 9, 2023

Udgivet af Admin2 den

Bouar, 22-10-2023

Kære alle,  

Her kommer lidt nyt fra os. Vi er ankommet til Bouar I går, turen gik godt og der var en lille velkomst komité. Vi havde hørt og håbet at vores kufferter ville komme fra Nairobi fredag eftermiddag. Vi tog ud i lufthavnen sammen med David, som også skulle se om der var kommet bagage til deres folk. Da vi kom, var det hurtigt at konstatere, at der ikke var nogen bagage. Der var tomt. Heller ikke meget lufthavnspersonale til at informere os. Vi fandt endelig én, der arbejder for Kenya Airways. Han sagde, at måske kom der noget søndag. Ja, måske! Med den besked besluttede vi at køre til Bouar. Vi havde så godt som intet ekstra tøj, og vi vidste jo, at de ventede på os. David lovede at holde øje med, om der kom bagage. Han fik vores bevis på tabt bagage og penge så han kunne købe benzin. Han ringede i dag , søndag, og fortalte, at han havde været i lufthavnen, men der var stadig ingen kufferter til os. Måske i morgen!

Morgenmad fra fryseren

Vi fik en god lang søvn, og i dag har vi plantet de fleste af de blomster, vi havde med fra Bangui. Man kan købe stiklinger af mange forskellige blomster, vi har ofte talt om at købe nogle, men har næsten altid bilen fuld af bagage. Denne gang var der plads, og det var med at gribe muligheden. Vores dagvagt hjalp med at gøre jorden klar og vande. Det har regnet i nat, og var temmelig overskyet så helt klart en god dag til at plante i.

Havearbejde

og en masse dejlige grøntsager

I eftermiddag kom Samuel, Sylvain og Bien. Vi havde bedt dem komme, så vi kunne få talt om tingene, der var sket mens vi var væk og få lagt planer for den næste tid. De gav udtryk for, at vi havde været væk længe. Også at de var kede af, at der har været tyveri. Der er blevet stjålet noget af vores hegn, men de havde fået rettet op på hegnet og repareret det. Vi taler om at finde nogle nye vagter, lidt yngre, så de bedre kan holde sig vågne om natten. Vi vil gerne finde et par stykker mere til at hjælpe med her på centeret. Gerne én der kan hjælpe Bien på værkstedet og en til at hjælpe Samuel med maden og rengøring. Børnehaven er i gang, 20 børn, de kunne nemt få flere, men det er fint for nu. Sylvain synes det går godt og alle forældre har betalt indtil jul. 

Der er snart modne guavafrugter

Landets situation er ikke den bedste for tiden. Der er et betalingsproblem mellem regeringen og olieselskaberne. Indtil det er kommet i orden, bliver der kun frigivet små mængder. Det er angiveligt også dét der er problemet mht Kenya Airways og den manglende bagage. De kan ikke tanke flyene i Bangui, og derfor flyver de med mindre vægt. Dette er til stor gene for rigtig mange. Her i Bouar er vi så tæt på grænsen til Cameroun, at vi får brændstof derfra. Det bliver spændende at se Børnehaven i funktion i morgen. Og så kan vi kun håbe og bede til at vores kufferter snart kommer. Der er reservedele til traktoren, nye bluser til både børn og voksne, og en hel masse andre ting som vi har brug for.

God nat herfra og tak for opmuntrende beskeder, bønner og kærlige tanker i sender os.

Bent og Vera

Kategorier: Rejsenyt 2023

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.