Rejsenyt 9, oktober 2020

Udgivet af Admin2 den

Amsterdam 11.10.2020

Kære alle

Så er vi på vej!

Det var lige ved ikke at blive muligt. Coronatest og visa, skulle være på plads inden vi kunne rejse.

Coronatest må ikke være mere end 96 timer, og det kunne tage op til 72 timer at få svar, så vi var lidt udfordrede. Efter at have ringet rundt til forskellige instanser, blev vi enige om at teste onsdag. I teltet i Nørresundby fik vi så at vide, at tiden var sat ned, så vi kunne forvente svar indenfor 48 timer. Det var gode nyheder og vi fik en ny tid torsdag.

Denne test fik vi svar på inden for 24 timer, og så var alt jo godt, da de var negative for os begge. Men nej, så let skulle det ikke være! Jeg kunne nemt og let udskrive et corona-pas, men der var en systemfejl for Bent. Han bøvlede med det en times tid, endte med at ringe til support, som heller ikke kunne hjælpe. Var Bent virkelig nødt til at blive testet igen?

Nej, igen kom der hjælp fra det høje og pludselig var det muligt at udskrive testresultatet.

Nu håbede vi bare at vores pas ville komme tilbage fra Paris, hvor vi havde sendt dem til for at få visum til Centralafrika.

De kom så fredag middag, og så var vi næsten klart til afgang. Ja, altså vi skulle lige pakke kufferterne, hele 5 stk. og en lang kasse med vandpumpen til vores venner i Bohong. Vi have haft pumpen med hjem til reparation for mere end et år siden, haft den med tilbage , for kun at kunne konstatere at den stadig ikke virkede. Så den var med hjem en gang til og har så været pakket ned i containeren for at komme ud den vej. Nu havde vi så mulighed for at tage den med i flyveren. De har meget brug for den i Bohong.

Som I måske husker, og som mange af jer har hjulpet med, har vi en container klar til afgang. Pga. mangel på tilladelser fra Afrika, er den ikke kommet afsted. Nu var der imidlertid gået så længe at de 4 store batterier som skal forsyne centeret med el fra solceller, måtte lades op for ikke at falde sammen. Derfor har vi måtte tage en masse ting ud af containeren for at komme til at få batterierne ud. Heldigvis fik vi meget hjælp, ud kom de og en masse andet. Vi fik dem tilbage hos forhandleren, som lovede at lade dem op så de kunne klare ca. 6 måneder. Det har været et stort arbejde, men nu er de tilbage, og jeg tror næsten vi kan sige at det ikke er dårligere pakket, og vi har fået flere ting med. Tak til jer, der altid tænker på os med dejlige tæpper, trøjer og en hel masse andet, som vi kunne få plads til.

Her i Amsterdam fandt vi hurtigt Veronika, som var kommet fra Prag, og nu sidder vi og venter (sover lidt) på næste fly til Nairobi. Der har vi også en del ventetid før vi flyver til Bangui via Enteppe.

Vi forventer at lande i Bangui mandag lidt før middag og så kommer vores gode ven Benedikt, som vi hjælper med at bygge musikskole, og henter os til Bouar.

Vi har reservedel med til vores syge bil. Der er efterhånden mange der er kommet med hjælp til at få den til at køre igen. Vi håber og beder!

Vi har sendt en masse ansøgninger afsted med et stort ønske om penge til en ny bil. Det er jo mange penge der skal til, men vi er tættere på målet end tidligere, tak til alle jer, der har doneret mange penge.

Vi glæder os over at Veronika er med, og at hun vil hjælpe med at få børnehaven og andre ting sat i gang. Bien, vores mand på centeret, har sendt billeder og fortalt at der er gulerødder, auberginer og andet der venter på os. Jean har haft travlt med at så så vi kan få friske grøntsager.

Tak til jer alle, der gør det muligt for os at hjælpe og give håb og fremtid til vores medmennesker i Bouar.

Mange kærlige hilsner

Veronika, Bent og Vera på vej

Auberginer

Gulerødder

Veronika og Bent henslængt i stolene i lufthavnen

Kategorier: Rejsenyt 2020

2 Kommentarer

Britta Hald Vestergaard · 15/10/2020 kl. 12:12

Kære Vera og Bent.
Endnu en gang tak for jeres dejlige breve!
Og rigtig god arbejdslyst med de opgaver der ligger og venter på jer. Og held og lykke med opstart af børnehave til Veronika.
Hilsener fra
Benny og Britta

Niels Grymer · 13/10/2020 kl. 15:08

Kære Vera og Bent – og Veronika

Dejligt, at I kom afsted. Når I læser denne hilsen, er I forhåbentlig, om ikke fremme, så tæt på.

De liggestole i Amsterdam ser bekendte ud!
Dem har vi også slænget os på.

Alt godt på jeres videre færd.
Vi glæder os til at høre nyt dernedefra.

Kærlig hilsen
Ida og Niels

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.