Vera Skindhøj

Vera Skindhøj, Medstifter

I 1972 rejste min mand, Bent, og jeg til Nigeria for at arbejde som ”mellemkirkelige medarbejdere” som den Lutherske Kirke dernede kaldte os. Byggeri var vores hovedopgave, men det blev til mange andre og spændende job. Vi var der i 7 år, fik 2 piger og en masse erfaring i afrikansk kultur, samt hjertelighed.
I 1984 rejste vi til Den Centralafrikanske Republik for endnu engang at arbejde for en Luthersk Kirke. Nu havde vi også en søn med os. Her skulle vi også bygge for en hurtigt voksende kirke. Vores børn kom på
kostskole og fik mange oplevelser der. Vi fik hurtigt mange medarbejdere – de fleste uden nogen særlig uddannelse og meget lidt eller ingen skolegang. De viste stor interesse for byggeri og var både lærenemme og videbegærlige. Vi holdt aftenskole og underviste i fag, de selv havde ønsket: Geometri, matematik, faglære og sundhed.
Vi har sidenhen følt, at vi ikke kunne blive færdige med Afrika. Kærligheden til den Centralafrikanske Republik og befolkningen der er det, der nok har trukket mest i os. Jeg ønsker, at vi gennem Hjerte for Afrika fortsat kan hjælpe på mange fronter. Blandt andet hjælpe til bedre sundhed og udvikling og fremelske en bevidsthed om at det er muligt at skabe en bedre tilværelse for sig selv og fremtidige generationer.

Jeg er fra ’53 og bor i Himmerland. Her har vi haft ”hjem” siden 1988, når vi ikke lige har været i Afrika.