Vi søger volontører

Udgivet af Admin2 den

Lyst til at opleve en verden helt forskellig fra din og gøre en verden til forskel imens?

Med Hjerte for Afrika (HfA) har du muligheden for at rejse til den Centralafrikanske Republik (CAR) som volontør og opleve at lige netop din tilstedeværelse og dine evner, interesser og hobbyer er med til ændre livet for andre.

 På Udviklingscentret vil du møde mennesker i alle aldre, fra små børn i børnehaven til ældre, der alle er på vej til at skabe sig et bedre liv gennem HfAs mange tilbud. Tilbud som til dels bliver formet og skabt af vores volontører, og de evner de kommer med.

Din tid som volontør vil foregå i tæt samarbejde med lokalbefolkningen, så du kommer til at opleve deres kultur på tæt hold. Det er spændende og udfordrende at formidle alt fra håndværk til teoretisk viden i en helt anden kulturel kontekst i accept og respekt.

Hvilke opgaver løser en volontør bl.a.?

 • Som medhjælper i børnehaven, hvor der bl.a. er fokus på leg til læring, sund kost, pædagogiske tiltag i forhold til børn med krigstraumer og at give kærlighed og omsorg
 • Som underviser i bestemte fag som engelsk, fransk, sundhed, brug af IT, men også i bløde fag som håndarbejde, madlavning og meget andet. 
 • Opgaver og undervisning inden for landbrug, håndværk og teknik
 • Udvikling af de enkelte brugeres kompetencer med det formål at  skabe en bæredygtig levevej
 • Deltage i den generelle drift og vedligehold af centeret. Dette kan inkludere at hjælpe til med tøjvask og havearbejde m.m.

Hvem kan blive volontør?
Enhver, fra 18+, der har lyst og interesse til at give af sin tid og sit overskud. Der er også mulighed for at komme som familie. Du skal selvfølgelig være sund og rask.

HfA er en kristen organisation og vores dagligdag tager afsæt heri. Det er ikke et krav, at du selv er troende, men det er vigtigt at du respekterer vores værdisæt og bl.a. deltager i de fælles daglige andagter.

Hvad tilbyder vi?

 • Ophold på 6 ugers varighed, med mindre andet aftales
 • 2 personers værelse på centret med eget bad og toilet. Der kan være mulighed for eget værelse afhængigt af antallet af volontører på stedet. Dette aftales fra gang til gang.
 • Forplejning
 • Arrangerer al nødvendig dokumentation og transport til og fra Udviklingscentret.
 • Rejseforsikring
 • Samtale i DK før og efter
 • Værtspar, der har mange års erfaring i landet og med at arbejde med volontører
 • Mange gode oplevelser i et meget smukt og frodigt land

 

Sådan kan en typisk hverdag se ud
Dagen starter med fælles andagt for alle, hvorefter undervisning og børnehaven starter og kører indtil kl 12. Selvfølgelig afbrudt af kaffepause.

Der er siesta efter frokost af i 1½-2 timer inden dagens anden etape fortsætter med undervisning, og hvor der vil være åbent for at skolebørnene kan komme og lege, få lektiehjælp og evt. også undervisning.

Sidst på eftermiddagen slutter dagens aktiviteter. Solen går ned kl. 18, så det forventes ikke, at vi vil tilbyde aftenundervisning. Dermed er tiden efter aftensmad til egen disposition og kan evt. nydes med hygge i dagligstuen med de øvrige volontører. I dagligstuen vil der være mulighed for at spille brætspil, se TV (kun dvd’er da der ikke findes nogen tv-kanaler), læse bøger og selvfølgelig lave en kop kaffe eller te.

Der forventes at være ro kl. 22, da der skal låses af til natten  

Dette er kun vejledende og forhold som vejr, antal af volontører, udbud af undervisning, antal børn osv. kan betyde ændringer.

Hvad koster det?
Et medlemskab til HfA koster 100 kr årligt.

Et ophold koster en gave på 17.500 uanset længde, som er fradragsberettiget. Vi forbeholder os ret til at ændre dette. Dette dækker alle rejseudgifter fra DK til CAR og administration i forbindelse med visumansøgning, eksklusiv vaccinationer og malariaprofylakse. Læs mere om vaccinationer her.

 

Lyst til at opleve en verden helt forskellig fra din og gøre en verden til forskel imens? Klik her for tilmelding.

 

Se også:
Retningslinjer for volontører
Ofte stillede spørgsmål
Pædagog søges til nyt projekt i den Centralafrikanske Republik

Kategorier: Volontør